Heerenveen - Telstar: de wedstrijd die geen wedstrijd was

16 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De hoofdmacht van korfbalvereniging Telstar heeft zaterdag twee kostbare punten achtergelaten in Heerenveen. Na een ontluisterend begin aan Hoevelakense zijde werd het 26-19 in het voordeel van de thuisploeg.

Nadat het tweede in de slotseconden een hard bevochten overwinning in de wacht had gesleept, was het aan het vlaggenschip om aan te treden in een enigszins gewijzigde opstelling. Aanvoerder Maarten de Jong (geschorst) en Evert van den Berg (privéverplichtingen) ontbraken. Hun plekken werden opgevuld door respectievelijk Arjan Westeneng en de van een blessure herstelde Arjan van Leijenhorst.

Na acht minuten was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Heerenveen begon in tegenstelling tot de uitploeg scherp en wist in een vloek en een zucht met opportunistisch spel een 7-0 voorsprong op te bouwen. Telstar had het op elke positie moeilijk en was zoekende. Basisspelers zakten door de ondergrens heen en er werd mat gespeeld. Even werd de achterstand verkleind (8-4), maar dit werd snel ongedaan gemaakt door de thuisploeg. Via een 12-4 tussenstand werd er gerust bij 14-6. De slechtste eerste helft van het seizoen was een feit.

In de rust benadrukte coach Steven Brink dat in de tweede helft met meer beleving en plezier gekorfbald diende te worden. Tevens bracht hij A-junior Thom Genuit ten faveure van Arjan Westeneng, wat zorgde voor meer dynamiek in dat vak. De 17-jarige debuteerde verdienstelijk en promoveerde zijn eerste poging direct tot een doelpunt. Via 18-12 en 21-15 geloofde beide ploegen het wel en eindigde de wisselvallig fluitende scheidsrechter de wedstrijd bij 26-19.

Aan Telstar om komende week de vinger op de zere plek te leggen en de laatste (thuis)wedstrijd tegen Amicitia zich te revancheren. In Hoevelaken begint de wedstrijd in sporthal De Slag om 18.45 uur.