11 december 2013 om 00:00 Nieuws

Herdenkingsconcert voor Nelson Mandela

Op zaterdag 21 december geeft het grootkoor van The Voice Company een speciaal Kerstconcert in de Vredeskerk, van Reenenpark 23 in Nijkerk, aanvang 20.00 uur, toegangsprijs ? 10,=. Centraal thema van dit concert is “vrede”. Het concert wordt speciaal opgedragen aan de onlangs overleden wereldleider en vredestichter Nelson Mandela. Solist is de zanger/acteur Olaf Wijnants Labree, o.a. bekend van veel stemmen uit de wereld van de tekenfilms. Hij speelde ook rollen in TV-series als Medisch Centrum West, Goede Tijden Slechte Tijden en eerder dit jaar nog in Beschuldigd. Als zanger trad hij ondermeer op samen met het Metropool Orkest.

Als bijzondere gastsolist treedt de 12-jarige Bauke van Boheemen op, hoofdrolspeler van de aanstaande kerstfilm Tarzan. Zijn sopraanstem is de grote verrassing van de avond.

Muzikaal is het de bedoeling een groot luisterfeest te organiseren met veel afwisseling. Ook het publiek zal een belangrijke rol in het programma spelen.

Er is muziek van Karl Jenkins, op dit moment de meest uitgevoerde koorcomponist ter wereld. Speciaal op deze avond worden delen uitgevoerd uit “The Peacemakers”. Dit stuk is gecomponeerd op inspiratie door de grote bekende vredestichters als Nelson Mandela, moeder Theresa en Martin Luther King.Verder prachtige klanken van Andrew Lloyd Webber en John Lennon. Diverse Christmas Carols en kerstliederen uit Frankrijk en Amerika zorgen voor de juiste kerststemming. En er wordt een volledig nieuw en verrassend arrangement gezongen van het Stille Nacht. Het herdenkingsconcert/kerstconcert wordt door koor en publiek afgesloten met het gezamenlijk zingen van “Ere zij God”.

The Voice Company is een eigentijds projectenkoor dat reeds 13 jaar in drie regio’s actief is. Komend jaar is het koor uitgenodigd een concert te geven in Carnegie Hall in New York. In het programma hoort u tevens drie werken die daar zullen worden uitgevoerd. Dit alles in de fraaie Vredeskerk die uitblinkt door de prachtige akoestiek waardoor de muziek op z’n mooist klinkt.

The Voice Company staat bekend om de uiterst sfeervolle concerten en dit optreden belooft misschien wel het mooiste van het jaar te worden.

Voor informatie: 0320-244202. Voorverkoop in Nijkerk:

Verhoog Muziek, Verlaat 18 en Boekhandel Bruna, Singel 32.

Wijngaard 17 8212 CB Lelystad Tel.: 06 – 515 606 76 Fax: 0320 – 234 451

Internet: www.robertbakker.nl E-mail: rbpmusic@xs4all.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie