Bijgaand het wedstrijdverslag van NVC D1 van dit weekend.

Peter van der Heijden

Communicatie NVC Nijkerk

Twitter: @nvcnijkerk

Negatieve spiraal NVC Dames 1 eindelijk doorbroken?

Waar de dames van NVC al een tijdje op wachtten, is afgelopen zaterdag dan eindelijk gebeurd; ze hebben weer een wedstrijd winnend af kunnen sluiten!

De afgelopen weken is er druk getraind, zijn er gesprekken geweest en doelstellingen bepaald. Deze week was de opdracht van trainer Aart duidelijk; een maximale inzet en communicatie tussen de meiden zou de eerste zet moeten zijn in de weg omhoog op de ranglijst.

Afgelopen zaterdag werd er met deze doelen in het achterhoofd dan ook weer met goede moed afgereisd naar Harderwijk, waar de meiden tegen VVH moesten spelen.

Zoals zo veel wedstrijden hiervoor werd er goed aan de wedstrijd begonnen, er werd met voldoende lef gespeeld en de dames van NVC wisten de opdrachten van de kant goed uit te voeren; serveren naar de hoeken en de prikballen in het centrum, resulteerde in veel punten. Druk blijven zetten op de verdediging van de tegenstander was belangrijk; in de pass waren ze niet zo sterk, waardoor hun lange midden- aanvalsters weinig konden worden aangespeeld. Deze set werd gewonnen met 22-25.

De wedstrijd ging over het algemeen genomen vrij gelijk op, door een aantal goede services, een goede verdediging en blokkering, maar ook zeker van het enthousiasme vanaf de kant en in het veld zelf, werd de tegenstander ontregeld en NVC zelf daardoor sterker. Met name de eerste en derde set waren ze zeker de betere ploeg. De tweede set zakte de dames echter weer in, er werden teveel fouten gemaakt in aanval en met de surf. Hoewel de meiden zich wel weer snel herpakten na een aantal fouten, veel sneller dan voorgaande wedstrijden, werd er toch verloren met 25-20.

Zoals al eerder gezegd werd het verlies snel herpakt en de derde set werd dan ook met 22-25 gewonnen. Met twee sets 'in the pocket' waren de meiden, hoewel al wel opgelucht, natuurlijk nog niet tevreden. Met een wat minder goed spel dan de andere sets, maar genoeg aanmoediging en enthousiasme werd de laatste en winnende set dan ook gewonnen met 23-25.

Donderdag wordt er weer gespeeld, om 20.30 thuis tegen Blauw-Wit, kan NVC dit positieve gevoel vasthouden? Duidelijk is wel dat alle aanmoediging welkom is en de meiden misschien nét dat extra beetje kunnen geven in hun strijd!