Telstar vergeet te stunten tegen koploper

8 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - In de aanloop waren de belangen duidelijk, het draaiboek in kannen en kruiken. Met een tactische zet zou koploper SDO uit Kamerik schaakmat gezet worden. Alles klopte, vijftig minuten lang. Totdat tien minuten voor tijd de koek op was. En SDO alsnog aan de haal ging met de punten: 19-23.

Gezien de stand en de manier waarop SDO de eerste vier wedstrijden eenvoudig won, maakte niemand zich illusies in Hoevelaken. Maar coach Steven Brink toverde een beproefd concept uit zijn hoed wat de aanvalsdrang van de korfballers uit Kamerik aan banden zou moeten leggen. En deze meesterzet werkte. SDO kwam aan het begin van de wedstrijd weliswaar op voorsprong, maar Telstar wist aan te klampen. Een aantal minuten voor rust was de stand gelijk getrokken, maar door enkele domme fouten aan Hoevelakense kant en een dubieuze strafworp terwijl de zuivere speeltijd was verlopen, stond er toch een kleine achterstand op het scorebord. Met 10-12 zochten beide ploegen de kleedkamer op, terwijl de scheidsrechter in de ontstane commotie de eerste gele kaart trok. Dit beviel de arbiter blijkbaar zo goed, dat hij dit in het restant van de wedstrijd nog tweemaal herhaalde, beide keren voor iemand van Telstar.

Aangespoord door de goede eerste helft kwam Telstar in de tweede helft goed uit de startblokken en stond het halverwege zelfs op voorsprong. Het leek wel of juist dat verlammend werkte want SDO kwam eenvoudig op gelijke hoogte en trok daarna de wedstrijd naar zich toe. De bijna profetisch gesproken woorden in de kleedkamer werden helaas waarheid: "Telstar de complimenten, SDO de punten."

Zaterdag speelt Telstar in en tegen Heerenveen. De middenmotor is een oude bekende van Telstar aangezien er een aantal jaar geleden werd gebivakkeerd en geoefend tijdens een trainingsweekend. Het duel in de Blauw-Wit hal in Heerenveen start om 17.45 uur.