Collecteren voor goed doel én de clubkas

5 december 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In Nijkerk is nog ruimte voor jeugdclubs om mee te doen aan de Jantje Beton Collecte die van 10 tot en met 15 februari plaatsvindt. Collecterende clubs mogen de helft van hun opbrengst zelf houden en dat kan van pas komen in tijden van teruglopende subsidies. Met de opbrengst kunnen jeugdclubs materiaal aanschaffen of buitenactiviteiten voor kinderen organiseren.

Uniek aan de Jantje Beton Collecte is dat 50 procent van de opbrengst voor de collecterende club zelf is. Met de andere helft start en steunt Jantje Beton projecten die ervoor zorgen dat steeds meer kinderen vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen en bewegen in hun eigen buurt. Jeugdclubs die in hun eigen regio meedoen, zetten zich dus in om buitenspelen voor kinderen op de kaart te zetten én promoten de eigen club. Jantje Beton verzorgt alle collectematerialen en de landelijke promotie.

Deelnemen

Elk jaar collecteren 45.000 collectanten van zo'n 1600 Scoutings, sportclubs, buurt- en speeltuinverenigingen, kindervakantieorganisaties en tal van andere jeugdorganisaties tijdens de Jantje Beton Collecte. De eerstvolgende collecteweek vindt plaats in februari. Geïnteresseerde jeugdclubs kunnen zich tot 1 januari aanmelden via www.jantjebeton.nl/collecte.

Jantje Beton wil dat kinderen vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen en bewegen in hun eigen buurt, want buitenspelen is goed voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Jantje Beton steunt jaarlijks tientallen projecten die vrij en avontuurlijk buitenspelen mogelijk maken. Bijvoorbeeld door jaarlijks (her)inrichting van speelplekken te financieren, samen met scholen openbare schoolspeelpleinen te realiseren en met gemeenten hele speelbuurten met kindvriendelijke routes te ontwikkelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie