29 november 2013 om 00:00 Nieuws

Foto: Harry Koelewijn

Met vriendelijke groet,

Maureen van Goethem

<http://www.mc4tekst.nl>

Nassaulaan 16 ? 3871 CX Hoevelaken ? Tel.: 033 258 41 26 ? Mobiel: 06 814 29 007 ? E-mail: maureen@mc4tekst.nl

www.mc4tekst.nl <http://www.mc4tekst.nl/> ? KvK32124619 ? FaceBook <http://www.facebook.com/Mc4tekst> ? Twitter <http://twitter.com/mc4tekst> ? LinkedIn <http://nl.linkedin.com/in/mc4tekst>

Denkt u ook aan ons milieu? Print dit bericht dan liever niet

De informatie in dit e-mailbericht is vertrouwelijk en uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Wanneer u dit bericht per abuis ontvangt, verzoeken wij u contact op te nemen met de afzender per kerende e-mail. Verder verzoeken wij u in dat geval dit e-mailbericht te vernietigen en de inhoud ervan aan niemand openbaar te maken. MC4TEKST aanvaardt geen aansprakelijkheid voor onjuiste, onvolledige dan wel ontijdige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mailbericht, noch voor daarbij overgebrachte virussen.

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

Bakkerij Knevel open op nieuwe locatie

Assortiment gebak ruimer

NIJKERK – Zaterdag 30 november is de nieuwe winkel van banketbakkerij Knevel open gegaan.

Door Maureen van Goethem

De winkel aan de Venestraat, waar Knevel sinds 1969 brood en gebak verkocht, is langzamerhand wat buiten de winkelroute van Nijkerk komen te liggen. Nu kunnen Nijkerkers terecht op het Singel 30, waar de banketbakker een pand naast de Bruna heeft geopend. ,,Door de verhuizing naar het Singel is het onze verwachting wel dat de aanloop weer zal toenemen,’’ vertelt Hendrie Knevel. Zijn opa, die al ventend op een bakfiets de deuren langs ging, begon ruim 77 jaar geleden het familiebedrijf.

Daardoor kreeg Hendrie het bakkersvak van alle kanten mee en wist hij al op vierjarige leeftijd dat hij, later als hij groot was, bakker wilde worden. In 2003 nam hij de zaak van bakkerij Van Essen over. ,,Ik ben van oorsprong patissier, een ambachtelijk en een mooi vak en zag mijn kans.’’

Met de verhuizing willen Hendrie en Emmy graag een moderne uitstraling in de winkel hebben. Emmy heeft zich onder andere beziggehouden met de inrichting. Zo werd er voor lichte kleuren en nieuwe moderne meubels gekozen. De schilderijtjes aan de muur heeft Lianne de Kort geschilderd, de zus van Emmy, en passen er helemaal bij. Afgelopen zaterdag was de opening en de mensen die langs en binnen liepen waren enthousiast. ,,Wij hebben de hele dag hapjes uitgedeeld en de mensen laten proeven. Hierop kregen wij enorm leuke reacties.’’

Doordat het brood ambachtelijk gebakken wordt, heeft het zijn eigen specifieke smaak. Knevel heeft geen gewoon brood maar andere ovenverse broodsoorten, zoals lichtvolkoren-, meergranenvolkoren- en wit desembrood en een spelt. Dit zijn ambachtelijk bereide broden die de ruimte en de tijd krijgen om te werken en te rijzen. ,,Wij snijden dat brood overigens niet, omdat dan de smaak verloren gaat en het brood uitdroogt. Daarom pakken we het ook in papier. Dan blijft het kakelvers.’’

Alle banket, patisserie- en chocolade producten worden ambachtelijk en in eigen huis bereid door een team van echte vakmensen. Iedere nacht zijn de bakkers actief om ervoor te zorgen dat 's morgens vers knapperend brood op de plank ligt. Daarnaast hebben zij verrassende banketproducten en smakelijke specialiteiten. ,,Wij blijven continue dingen uitproberen met nieuwe recepten,’’ aldus Hendrie. ,,Op dit moment hebben wij honing/notenbrood, maar ook wel brood met spek en brie, of pesto met kaas en zongedroogde tomaatjes. Zo proberen wij steeds een nieuw recept dat wij graag aan de mensen willen laten proeven. Wij hebben daarnaast een desemstokbrood dat volgens Frans recept wordt bereidt. Dat brood heeft zes uur nodig. En het is natuurlijk tijd voor de Weinachtstol.’’

Bakkerij Knevel. Singel 30 te Nijkerk. Tel. 033-2451363.

Foto:

Emmy en Hendrie Knevel: ,,Nu kunnen we ook alle gebakjes in de vitrine laten zien.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie