29 november 2013 om 00:00 Nieuws

Documentaire 'Nijkerk, 600 jaar in een dag' te zien bij Omroep Gelderland en nu verkrijgbaar op DVD

Documentairemaker Olaf Koelewijn filmde dit jaar het leven van de mensen uit de gemeente Nijkerk. Niet de festiviteiten rondom het feestjaar, maar het gewone dagelijks leven over een periode van 24 uur. Thema van de documentaire is verbondenheid. Iedereen heeft op een of andere manier, direct of indirect, met elkaar te maken. Verder is de film een document, waardoor over 50 of 100 jaar mensen kunnen zien hoe wij in 2013 leefden.

De documentaire begint om 00:00 uur in de nacht en loopt door tot aan het eind van de avond. Elk uur heeft zijn eigen specifieke kenmerk en dat maakt deze documentaire zo bijzonder. De nachtzuster die haar ronde doet om twee uur in de nacht, de boer die zijn koeien gaat melken om 6 uur in de ochtend, verschillende mensen die gaan lunchen om 12 uur in de middag en kinderen die om 8 uur in de avond worden voorgelezen en naar bed worden gebracht. Herkenbare activiteiten uit het dagelijks leven maar o zo bijzonder om terug te zien uit je eigen gemeenschap.

De documentaire zal voor de Nijkerkers een feest van herkenning zijn.

De documentaire zal worden uitgezonden door Omroep Gelderland op zaterdagavond 4 januari 2014 rond 18:20 uur en zal daarna ieder uur worden herhaald.

Wie niet kan wachten, of deze film in zijn eigen Nijkerks archief wil: de documentaire is verkrijgbaar op DVD

En in de maand december exclusief te verkrijgen bij Boni Supermarkt voor € 5,00.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie