Districtsfinales biertappen in Nijkerk

29 november 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op woensdag 27 en donderdag 28 november vonden de twee landelijke districtfinales plaats van het Nederlands Kampioenschap Biertappen in partycentrum 't koetshuis Nijkerk.

In circa dertig tapwedstrijden, een initiatief van Stichting Tapwedstrijden.nl, gingen het afgelopen jaar ruim 1.500 biertappers van vijfhonderd horecazaken uit heel Nederland de strijd met elkaar aan. Iedere tapwedstrijd heeft de beste vijf tappers afgevaardigd naar de tweedaagse districtfinales. 125 tapprofessionals concurreren hier met elkaar voor één van de 24 plaatsen in de grote landelijke finale op woensdag 15 januari op de Horecava in Amsterdam. De 25ste plaats is voor de beste biertapper van 2013, Ton Opgenhaffen. Het kampioenschap vindt plaats om de tapkwaliteit in de Nederlandse horeca verder te verbeteren.

Gerrit Verweij, Stichting Tapwedstrijden Nederland: ,,Het is de vierde keer dat onze stichting deze tapwedstrijden hield en dat is duidelijk te merken. Tijdens de lokaal georganiseerde wedstrijden bleek het niveau al ongekend hoog."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie