Hans Boer lijsttrekker CU-SGP

27 november 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De kandidatenlijst van de combinatiefractie van ChristenUnie en SGP wordt aangevoerd door SGP-er Hans Boer. De huidige wethouder Geert Horst is opnieuw kandidaat voor het wethouderschap, mocht de fractie weer deel gaan uitmaken van een coalitie.

De besturen van beide partijen hebben dat bekend gemaakt. Volgens beide voorzitters is het logisch dat de functies zo worden verdeeld, nadat Geert Horst weer was voorgedragen als kandidaat wethouder. ,,Vanuit de gelijkwaardigheid in onze samenwerking hebben wij daarom Hans Boer (SGP) benaderd voor de functie van lijsttrekker en beoogd fractievoorzitter. Wij zijn blij dat hij heeft toegezegd zijn jarenlange ervaring als raadslid voor de ChristenUnie-SGP in deze functie in te willen zetten."

Dat Horst is voorgedragen als wethouderskandidaat is enigszins opmerkelijk, omdat hij niet in de gemeente Nijkerk woont. Toen SGP-wethouder Henk Lambooij tot burgemeester van Putten werd benoemd, had Horst al afscheid genomen na 20 jaar raadslidmaatschap in Hoevelaken en Nijkerk. Hij was inmiddels ook verhuisd naar Zeewolde. Toch werd hij voorgedragen door de partij en de gemeenteraad stemde daarmee in. Dat zal ook na de verkiezingen weer moeten gebeuren.

Hans Boer is zich bewust dat er voor de komende jaren een enorme opgave voor de gemeente Nijkerk ligt. ,,De budgetten worden krapper en we krijgen er als gemeente steeds meer taken bij. Dit vraagt echt om een nieuwe manier van werken. We zullen als overheid, maatschappelijke organisaties, burgers en kerken steeds meer samen moeten werken om te zorgen dat onze gemeente een mooie en veilige plek blijft om te wonen en te werken. Een plek waar ieder een eigen verantwoordelijkheid heeft, maar waar je ook verantwoordelijk bent voor een ander. En een plek waar iemand die echt hulp nodig heeft die ook kan krijgen. Ik zie er naar uit om daar samen met de rest van de toekomstige fractie een bijdrage aan te leveren."

De huidige fractieleden Hilbrand Rozema en Marieke Doddema zijn als 2e en 3e gekandideerd. Nieuwkomer is Wim oosterwijk uit Hoevelaken. Na hem volgen Harke Dijksterhuis en Hans Lok, die nu ook al deel uitmaken van de steunfractie. De complete kandidatenlijst is te vinden op www.nijkerk.christenunie-sgp.nl .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie