25 november 2013 om 00:00 Nieuws

Beste redactie,

In de bijlage een artikel over de uitslag van het onderzoek van onderwijssocioloog Jaap Dronkers; de havoafdeling heeft een 10 gekregen!

Wilt u het artikel plaatsen?

Met vriendelijke groet,

Lindy Jansen

media en vormgeving

Corlaer College

Christelijke school voor atheneum, havo en vmbo

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk

033 245 64 34

ljansen@corlaercollege.nl

www.corlaercollege.nl

Aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

Persbericht

De havoafdeling van het Corlaer College krijgt een 10

Onder de beste middelbare scholen van Nederland, zoals beoordeeld door onderwijssocioloog Jaap Dronkers, zitten verrassend veel nieuwkomers. Ook de havoafdeling van het Corlaer College is een nieuwkomer en heeft van Dronkers een 10 gekregen. De school staat op een gedeelde eerste plaats in de havoafdeling met een eindexamencijfer van 6.81 in de lijst van Dronkers.

De havo- en de atheneumafdeling (een score van 9.5 in de lijst van Dronkers) van het Corlaer College behalen al enkele jaren mooie slagingspercentages en goede resultaten op het Centraal Examen. De school werkt vanaf 2005 met een innovatief onderwijsconcept in deze afdelingen waarin eigentijds onderwijs wordt gegeven met een mix van sturen en loslaten in een veilige omgeving. Leerlingen worden begeleid en opgeleid om niet alleen met een mooi diploma maar ook met voldoende zicht op hun vaardigheden als samenwerken en plannen, de school te verlaten en succesvol aan een vervolgstudie te gaan beginnen. Het transparante gebouw waarin het onderwijs wordt gegeven is zodanig ontworpen dat leren en werken voor leerlingen op veel manieren mogelijk is: met de computer - of tegenwoordig vanaf klas 1 met een chromebook - in een klaslokaal, in een domein, in een collegezaal of in een stilteruimte.

Docenten, leerlingen en ouders van deze afdelingen van de school weten het al langer: juist met innovatief onderwijs kun je prima resultaten behalen. Een goede relatie tussen docenten en leerlingen, de mogelijkheid hebben om als leerling iets te kiezen en het gevoel krijgen dat je het aankan als leerling, dat zijn factoren die je als leerling succesvol maken. Het Corlaer College is erin geslaagd deze factoren vorm te geven in kwalitatief goed en innovatief onderwijs. Veel ouders uit Nijkerk en de regio weten de school dan ook te vinden: de atheneum-/havoafdeling groeide dit schooljaar met 100 leerlingen. Het is niet meer dan logisch dat dit alles zich nu vertaalt in een goede plaats in deze ranglijst.

advertentie
advertentie