25 november 2013 om 00:00 Nieuws

Sparta niet op tijd bij de les

Voor Sander Motshagen was het na afloop van de wedstrijd tegen het Barendrechtse Vitesse (17-19 verlieswel duidelijk: “Er waren ook in dit duel weer fases dat we er gewoon niet stonden”.

De gedreven korfballer stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken: “We spreken in de aanloop naar zo’n wedstrijd een aantal zaken met elkaar af die we dan met z’n allen uiteindelijk gewoon niet nakomen. We speelden ook vandaag bij vlagen best goed maar dat is niet genoeg. Je moet er 2 x 30 minuten staan. We komen eigenlijk alleen maar goeie ploegen tegen, daartegen kun je geen moment verslappen”. Daarmee raakt Motshagen de spijker op z’n kop. Eerder deze competitie kwamen de Nijkerkers al eens te slap uit de startblokken en ook dat werd direct afgestraft. In het duel tegen Vitesse keek Sparta al snel tegen een 1-5 achterstand aan, een mentaal tikje. Motshagen vervolgt: “Ja, maar toch komen we ook weer goed terug naar 8-10 waarmee we volgens mij laten zien niet onder te hoeven doen voor zo’n ploeg. Als je echter ziet hoe we ze daarna weer gemakkelijk weg laten lopen naar 10-17, ja, dan heb je het toch écht aan je zelf te danken”.

Ook trainer de Bruijne trok vanaf de kant zijn conclusies en schroomde niet om al vóór de rust Mascha Vermeer te wisselen. “Die wissel snapte ik wel”, vervolgt Motshagen, “Anne Bertien hield in dat vak soms twee dames bezig, dan moet er van Mascha meer dreiging uit gaan. Zij moest meer schieten, dat deed ze niet, ze had simpelweg te weinig vertrouwen in haar eigen schot. Dat zeg ik trouwens niet om haar te bekritiseren, we speelden vrijwel allemaal te slap”.

De Nijkerkers maakten inderdaad geen aanspraak op de winst en moeten zich gaan richten op de volgende 2 wedstrijden tegen ODO en HKC, 2 ploegen die op dit moment nog onder Sparta staan genoteerd. “Als je daar 3 of 4 punten haalt is er ook weer helemaal niets aan de hand. Ik denk dat we in staat zijn punten te pakken de komende 2 wedstrijden maar dan moeten we wel nakomen wat we afspreken. 100% geconcentreerd aan het duel beginnen”, sprak Sander Motshagen tot slot.

Komend weekend gaat Sparta op bezoek bij ODO uit Maasland (Sporthal De Hofstede, 19:00 uur), zoals gezegd één van de staartploegen. Als er al ergens punten te halen zijn zou het toch daar moeten zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie