Klompenhouwer verslaat legende

25 november 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het was eigenlijk niet zomaar een wedstrijd, in de Haagse Biljartarena, waar biljartcafé Jorissen en Verbrugge Hyundai en het team van de Nijkerkse Therese Klompenhouwer tegenover elkaar stonden. Het Sluiskilse team werd min of meer kansloos geacht, maar het was de aanloop naar een wedstrijd met een historisch tintje: Therese Klompenhouwer, 's werelds beste vrouwelijke biljartster, tegen Raymond Ceulemans, die in zijn beste jaren een niet meer te overtreffen palmares bij elkaar speelde. Twee onvergelijkbare grootheden: de één op het allerhoogste niveau, die ooit van de ene wereldtitel naar de andere snelde en de alleenheerser in het driebanden was. De ander, Therese Klompenhouwer, die nog altijd hunkerend uitkijkt naar de titel die op haar erelijst ontbreekt: de wereldtitel.

Klompenhouwer won de partij van haar grote held in een tactisch steekspel en daardoor kwalitatief niet zo'n hoogstaande wedstrijd met 50-42 in 54 beurten. Ceulemans, in zijn nadagen, was niet op zijn allerbest, maar wie zal hem dat kwalijk nemen. Therese Klompenhouwer zeker niet, maar ze was er wel dolgelukkig mee.

,,Raymond begon hartstikke goed met 18 in 10 beurten, maar na de 16e beurt viel hij stil en maakte hij er maar 5 in de 25 beurten. Toen kon ik terug komen, eerst tot 26-26 gelijk en vanaf daar nam ik een voorsprong door serietjes van 3, 6 en 4. Het is mijn mooiste overwinning tot nu toe en dat zal misschien ook altijd wel zo blijven", zei Therese Klompenhouwer later. ,,Tot nu toe had ik twee keer tegen hem gespeeld en twee keer dik verloren. Ik heb zoveel respect voor Raymond en voor wat hij in zijn carriere allemaal heeft gepresteerd, maar in zo'n partij moet je dat even van je af zetten, anders kan je nooit winnen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie