NVC Heren 1 wint bij Spiker

25 november 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - NVC heeft afgelopen zaterdag in Eerbeek gespeeld tegen Spiker. Na de kater van de vorige wedstrijd tegen Spiker wilde NVC het deze wedstrijd graag rechtzetten. Zonder Arnoud Lammers, die wegens een baan in het buitenland dit seizoen niet meer in actiekomt voor NVC, en zonder Gerard Douma, maar met Bart Zijlstra uit H2 werd de wedstrijd gestart. NVC begon fel en won de eerste set met 27-25. Na deze set zakte het spel in en werd Spiker sterker, de tweede set ging ruim verloren met 15-25

De derde set was NVC weer feller, maakte minder fouten en had meer plezier in het veld en de tegenstander mocht dat weten. NVC won deze set met 25-22. De vierde set was een herhaling van de tweede set. NVC werd minder fanatiek en kwam al snel op een achterstand en we knokte sterk terug, de set ging toch verloren met 18-25.

De vijfde set begon NVC weer fanatiek en fel, Spiker maakte onnodige fouten. Al snel kwam NVC op een goede voorsprong. Ruben Paul Drost maakte aan het eind van de vijfde set een mooie serie servicepunten. Maar hij werd overmoedig en probeerde de wedstrijd uit te spelen door een "Verhoefje" (sprongservice op belangrijk/onhandig moment) te doen, deze belandde onderin het net.

Uiteindelijke scoorde NVC wel het laatste punt en deze set werd gewonnen met 15-9.

Al met al dus een mooie 3-2 overwinning voor NVC H1, NVC stijgt door deze overwinning naar de vijfde plek op de ranglijst, aankomende zaterdag is het team vrij, volgende week speelt NVC H1 tegen Alterno om de volle winst.