Flinke vechtpartij op Corlaer College

20 november 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op het Corlaer College in Nijkerk heeft zich in de aula een flinke vechtpartij voorgedaan dinsdagmiddag 19 november.

Op YouTube (zoekterm: vechtpartij corlaer college / http://www.youtube.com/watch?v=4lJSdv1Y_4I) is te zien dat er met een stoel werd gegooid en er meerdere scholieren bij betrokken waren in de volle aula.

Plaatsvervangend voorzitter Ruiter van het College van Bestuur verklaarde tegen Omroep Gelderland dat er niemand gewond raakte. ,,Er is een vechtpartij geweest tussen leerlingen, waarbij enkele personeelsleden van de school hebben ingegrepen om de rust te herstellen. In tegenstelling tot andere berichten, zijn er geen gewonden gevallen of arrestaties verricht", meldt de schoolleiding op haar website. ,,Er is een grondig onderzoek gestart door de directie van de school en er zullen passende maatregelen volgen."

Kandidaat-raadslid (VVD) Kees van den Heuvel meldt dat het om circa dertig autochtone leerlingen tegenover vijftig allochtone leerlingen ging. Andere media meldden dat het om een groep van circa vijftig personen in totaal ging. Op Twitter spraken enkele getuigen dat tegen: 'de school zelf bevat niets eens dit aantal allochtonen en hoogstens 19 leerlingen deden mee', schrijft Hicham Ouchan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie