Groot succes voor toneelspelers Corlaer College in China

18 november 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Twaalf leerlingen van het Corlaer College, samen met leeftijdgenoten uit China, hebben afgelopen zaterdag opgetreden voor een enthousiast Chinees publiek.

“ChiNe, looking for connection” was de titel van het theateroptreden. Niet de verschillen tussen Nederland en China kwamen voor het voetlicht, maar juist de overeenkomsten. Thema’s als verjaardagspartijen, liefde en dansen werden afwisselend door de scholieren van het Corlaer College en leerlingen van de Kunming Foreign Language School in het Engels op de planken gebracht. Vooral de klompendans in klederdracht viel in de smaak bij het Chinese publiek. De apotheose was wel het gezamenlijke lied, waarbij beide groepen leerlingen in klederdracht van hun eigen land speelden met als afsluiting het naar elkaar schuiven van de enorme Chinese en Nederlandse vlag, waarbij de verbinding heel duidelijk tot uitdrukking werd gebracht.

De leerlingen van het Corlaer College hebben een geweldige tijd gehad in China, waarbij elke dag hard moest worden geoefend, samen met de Chinese leerlingen. Alle leerlingen waren ondergebracht bij het Chinese gezin van een van de Chinese tegenspelers. Voor een aantal van hen was dit een behoorlijke cultuurshock.

Uiteraard was er ook tijd voor ontspanning en uitstapjes.

In die week hebben de Nijkerkse leerlingen een hechte band opgebouwd met de Chinese toneelpartner. Afgelopen zondagmorgen werd afscheid van hen genomen. Het afscheid is slechts voor een week, want a.s. zaterdag komen de Chinese toneelspelers naar Nijkerk en verblijven zij in het gezin van hun Nederlandse tegenspeler.

Uiteraard wordt ook in Nederland opgetreden. A.s. donderdag twee maal voor leerlingen van het Corlaer College als try-out. Vrijdagavond 29 november, 20.00 uur ook voor familieleden, vrienden en belangstellenden. Zowel de try-outs als de uitvoering vinden plaats in theater Icoon in Vathorst Amersfoort. Kaarten zijn verkrijgbaar via theater Icoon.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie