Sparta korfbal zet zaken recht

18 november 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De korfballers van Sparta Nijkerk kwamen vorige week met veel te weinig overtuiging uit de startblokken. De openingswedstrijd tegen Fortis werd jammerlijk verloren (16-7) en trainer De Bruijne stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken.

Hoe anders was het afgelopen zaterdag. De Nijkerkse ploeg stond op scherp, wist dat met een tweede nederlaag de druk alleen maar zou toenemen en dat moest in ieder geval worden voorkomen. Het team werkte als een paard, was uiteindelijk de betere ploeg en ging er vandoor met een knappe 14-11 overwinning. Daarbij moet wél worden opgemerkt dat het Zoetermeerse FIKS lang gelijke tred hield met Sparta en eigenlijk pas in het tweede bedrijf capituleerde. In de eerste tien minuten na de pauze liep de thuisploeg door treffers van van Dam, Motshagen en de Vente uit naar 9-5, daar werd de wedstrijd weliswaar nog niet beslist maar sloeg Sparta wel min of meer haar slag.

,,Ik wil eigenlijk helemaal niet meer stil staan bij het verlies van vorige week", sprak Daniël de Bruijne na afloop, ,,maar ik heb wel gezegd dat je past écht verliest als je ook nog eens niets doet met zo'n nederlaag. We zijn er het team niet naar om uitgebreide praatsessies te beleggen maar we hebben afgelopen donderdag die wedstrijd nog wel even de revue laten passeren. Genoeg daarover. Nu stond mijn team er en aan de hand van een excellerende Sander Motshagen en een prima spelende Jorik van de Grootevheen hebben we laten zien wat we waard zijn."

De Ermelose coach incasseerde overigens nog wel een gele kaart toen hij volgens de scheidsrechter wat te ver van de spelersbank af kwam maar dat is dan wellicht het enige smetje op het duel. De zorgvuldig opgebouwde voorsprong werd uiteindelijk afgerond op een 14-11 overwinning waarmee de ploeg direct weer op schema ligt. Volgende week wacht wederom een thuiswedstrijd (Vitesse Barendrecht, 15:40 uur, let op: Sporthal Strijland).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie