16 november 2013 om 00:00 Nieuws

Bericht was met foto

Veensche Boys heeft korte metten gemaakt met KHC. In Nijkerkerveen werd het 3-1 tegen de nummer 3. Alle doelpunten werden gemaakt in een zeer aantrekkelijke eerste helft, waarvan de mooiste werd gemaakt door Jan Struijk, een heerlijk afstandschot.

Op voorhand mocht worden verwacht dat het heel zwaar zou worden voor Veensche Boys. De wedstrijd tegen KHC was de topper van het weekeinde, maar de Kampenaren wisten evenwel niet te imponeren. In de eerste helft werden ze door een tsunami aan aanvalskracht onder de voet gelopen door de ploeg uit Nijkerkerveen. Dat bleek al na een minuut, toen Ferdi van de Pol in schotpositie kwam en de bal over de keeper wilde wippen. De bal werd daarna met een handsbal tegengehouden op de doellijn door een verdediger van KHC. De arbiter van dienst, Guus de Witte, zag er echter geen actie in die bestraft diende te worden. Veensche Boys werd daarmee een penalty onthouden. Een kwartier later was het niettemin toch raak. In een levendige wedstrijd waarbij Willem Olde Meule vanwege een beginnende hamstringblessure werd vervangen door Harry Hamstra, werd de eerste goal alsnog gemaakt. Wie de doelpuntenmaker is, is echter nog de vraag. Ferdi van de Pol werkte zich mooi door de verdediging heen van KHC. Het was vervolgens Dustin Westerkamp die de bal in het net leek te schieten, maar deze bal werd nog iets aangeraakt door Ferdi van de Pol, zo zegt hij het zelf. Hoe dan ook kwam Veensche Boys op voorsprong. KHC liet zich vervolgens helemaal overrompelen met drie goals in zes minuten tijd. De mooiste daarvan kwam op naam van Jan Struijk. Hij liep naar de as van het veld en haalde heerlijk uit van een meter of 25. Met topspin daalde de bal prachtig de goal in (2-0). Een goal van de buitencategorie. En de koek was nog niet op voor Veensche Boys, want nog eens drie minuten later knikte Ferdi van de Pol de derde erin. De Kampenaren wisten niet wat hen overkwam. Het spel, met inmiddels een fantastische Dwight Eind achterin en een zeer solide Gary Spier op het middenveld, kreeg echter een knauw te verwerken toen KHC alsnog een doelpunt maakte na ruim een half uur. Mohammed Benali, die de rest van de wedstrijd zeer gedegen verdedigde, zag zijn opponent voorbij hem op de rechterflank gaan en daarop was het een koud kunstje voor Tom Diender om de marge terug te brengen naar twee (3-1). Het bleef in het tumultueuze treffen niettemin bij deze stand. Hoewel KHC meer aan vertrouwen won en ook haar kansen afwachtte was het Veensche Boys dat in een vrij saaie tweede helft de voorsprong niet meer uit handen gaf.

Van de top vijf won zaterdag 16 november alleen Veensche Boys, waardoor de koploper verder uitloopt. Op dinsdag 26 november speelt de ploeg uit Nijkerkerveen de bekerwedstrijd tegen SV Heeten.