Nieuwe partij Lokalo's

12 november 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De rust lijkt weergekeerd in het landschap van lokale politieke partijen in Nijkerk. Met de oprichting van de Lokale Partij lijkt er een nieuwe periode aan te breken.

door Henk Brinkman

In de jaren '90 werd Partij Nijkerk opgericht. Leden uit verschillende politieke partijen wilden een nieuw geluid in de plaatselijke politiek. Na de fusie van Nijkerk en Hoevelaken in 2000 kwamen daar twee Hoevelakense lokale partijen bij. In 2006 kwam Kees van den Heuvel met Hart voor Nijkerk. In 2010 vormden Hoevelaken Nu en Partij Nijkerk een federatie die onder de naam Lokaal Belang werkte. Daarna werd de PPP opgericht. Maar echt lekker liep het allemaal niet. De afgelopen maanden besloot eerst partij Nijkerk zichzelf op te heffen. PPP deed dat ook, evenals Lokaal Belang. Hart voor Nijkerk was feitelijk al eerder ter ziele gegaan toen Kees van den heuvel zich terugtrok bij de verkiezingen van 2010. Het vormde de opmaat voor de oprichting van een nieuwe formatie, de Lokale Partij, die vorige week de oprichting wereldkundig maakte.

De partij die gaat voor de lokale thema's binnen de gemeente Nijkerk. Met vertrouwde gezichten aan het roer als Aart Klompenhouwer, Patricia van de Hurk - Van Loozen en Willem de Bouter hoopt De Lokale Partij met de komende raadsverkiezingen hoge ogen te gooien. ,,Met deze mensen is er een rijke historie en kennis van de lokale politiek aanwezig. De krachten worden gebundeld en samen wordt er gekeken naar datgene wat voor deze gemeente, de gemeente Nijkerk, van belang is." De partij is nu bezig met ledenwerving, het opstellen van een verkiezingsprogramma en de keuze van een lijsttrekker. Aart Klompenhouwer: ,,Daar zal binnen de ledenraad over worden gesproken en gestemd. Op dit moment ligt alles nog open." Patricia van de Hurk: ,,Vanuit ons verleden weten we dat we op elkaar kunnen bouwen. We willen allemaal een bruisende gemeente waarin iedereen zich prettig voelt."

De partij is actief op facebook en twitter (@delokalepartij) en is bereikbaar per email: DeLokalePartij@outlook.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie