Broedertwist tijdens derby tussen Hoevelaken en Terschuur

12 november 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Komende zaterdag staat in het teken van de derby tussen Hoevelaken en Terschuurse Boys. Niet alleen een strijd tussen twee 'buurverenigingen', maar ook het duel tussen de broers Peter en Jaap van der Weerd.

door Rob Schoon

Peter en Jaap zijn beiden aanvoerder van hun team. Peter van het rood-witte Hoevelaken en Jaap in het rood-zwarte van Terschuurse Boys. ,,Natuurlijk leeft een derby tussen Hoevelaken en terschuurse Boys meer dan andere wedstrijden", stellen de beide broers. ,,En we vinden het beiden ook wel erg leuk om weer eens tegen elkaar te spelen."

,,Of we elkaar veel tegen zullen komen op het veld valt nog te bezien", stelt Jaap. ,,Ik sta meestal centraal achterin, terwijl Peter als verdedigende middenvelder opereert." Peter verwacht dat er wel degelijk onderlinge duels zullen zijn. ,,Jaap schuift regelmatig in, dus ik kom hem vast wel tegen. En nog mooier is het als ik op zijn terrein kan komen. Twee jaar gelden scoorde ik nog tegen Terschuur en dat wil ik best weer doen."

De derby heeft extra lading, niet alleen vanwege de sportieve rivaliteit tussen beide clubs, maar vooral omdat beide ploegen bovenin de derde klasse strijden om het kampioenschap. ,,Na drie seizoenen bij de eerste drie ploegen te zijn beland, wordt het nu wel eens tijd voor promotie", aldus Jaap. ,,Maar door twee gelijke spelen in de laatste duels moeten we wel in de achtervolging." Hoevelaken staat immers vijf punten voor de Terschuurse Boys, wat broer Peter tevreden stelt. ,,Ja, je kunt wel zeggen dat het erg lekker loopt dit seizoen."

Het grote verschil met het vorige seizoen is volgens Peter niet alleen de toch mindere ploegen in de derde klasse. ,,We spelen gewoon beter, dat ten eerste. Maar ik denk dat het ook vooral is dat we makkelijker scoren. Dat geeft een ploeg toch meer vertrouwen om de voetballende oplossing te zoeken. En de jonge spelers passen zich schijnbaar moeiteloos aan aan het voetbal bij de senioren. Met deze voorsprong zijn we de te kloppen ploeg."

Voor Jaap is dat ook duidelijk. ,,We willen natuurlijk altijd winnen én vooral tegen Hoevelaken. Maar nu is het eigenlijk ook noodzakelijk om niet nog verder achterop te geraken." Peter ziet de kansen voor zijn Hoevelaken zonnig in. ,,De laatste keren dat we tegen elkaar speelden, kwamen we toch vaak met de punten naar huis."

Het belang van de ploeg en eigen vereniging staat voorop, stellen de broers. De onderlinge strijd zal toch wel een beetje meespelen, want beiden willen ze niet verliezen. ,,Op vrijdag eten we met de familie nog vaak samen, zo ook de komende. Ik denk dat de derby dan zeker een onderwerp van gesprek zal zijn. Ik kijk er in ieder geval, net als onze supporters, naar uit", eindigt Peter.

> De derby tussen Terschuurse Boys en Hoevelaken wordt zaterdag gespeeld in Terschuur en begint om 14.30 uur.

advertentie
advertentie