Valse start zaalseizoen Sparta

11 november 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In het Spartaanse kamp konden ze het er wel over eens zijn: de uitwedstrijd tegen Fortis was met recht een valse start. De verre uitwedstrijd in het Zeeuwse Oost- Souburg mondde uit in een overduidelijke 16-7 nederlaag. Trainer Daniël de Bruijne was er een etmaal later nog steeds niet rustig onder: ,,Mijn spelers gaven aan simpelweg hun dag niet te hebben maar dat is me te gemakkelijk."

Spelers en trainer beseffen zich terdege dat men in dit zaalseizoen maar heel weinig ploegen tegen gaat komen die het de Nijkerkers gemakkelijk gaan maken. Fortis was dat afgelopen weekend zeker niet van plan. De Zeeuwen leidden al snel in de wedstrijd met 5-1 en bouwden dat uit naar een walk- over. De Bruijne: ,,Ik realiseer me dat zo'n autorit van 2,5 uur je niet in de koude kleren gaat zitten maar dat zou een heel slap excuus zijn voor dit belabberde optreden. We stonden er gewoon niet, begonnen verkeerd en hebben het veel te simpel laten liggen. In de aanloop naar de volgende wedstrijd moeten we dat nog maar eens goed analyseren, spelen op dit niveau vraagt om een andere instelling als die ik in de wedstrijd tegen Fortis zag."

De oefenmeester schroomde zaterdag niet om in te grijpen. Met vier wissels (Stefan Falkenberg , Jorik van de Grootevheen, Anne Bertien de Vente en Joyce van de Hoogen moesten gedurende het duel plaats maken voor Niels Buijtenhuis, Tim Schoonderbeek, Marieke van de Craats en Annemarije van Dam) maakte hij duidelijk niet tevreden te zijn en wilde hij iets forceren. Het hielp deze middag even allemaal niet. ,,We hebben er tijdens de lange terugreis uiteraard nog eens goed over door gesproken. Inderdaad, er zijn niet veel ploegen die we eenvoudig onder ons gaan houden, we zitten in een pittige poule. Als we niet op en top gemotiveerd en geconcentreerd zijn ga je vaker de bietenbrug op."

De nederlaag moet ook niet groter gemaakt worden als dat 'ie is. De seizoenouverture was een tegenvaller, Fortis is een goede ploeg maar er zijn nog meer dan genoeg gelegenheden om de zaak recht te zetten, te beginnen in de wedstrijd tegen FIKS uit Zoetermeer (komende zaterdag, 20:50 uur, Sporthal Watergoor). Maar dat er over de wedstrijd tegen Fortis nog wel even zal worden nagepraat is wel helder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie