Staatsbanket bij TV Weldam

11 november 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Hoe sluit je een jubileumjaar in stijl af? De tennisvereniging Weldam in Hoevelaken bestaat 50 jaar en het hele jaar door zijn er de nodige festiviteiten geweest. Afgelopen weekend werd door de koks van de vereniging een groot staatsbanket gehouden.

Met een uitgebreide briefing waren de deelnemers er op attent gemaakt dat het een speciaal feest zou worden en dat aangepaste kleding op prijs werd gesteld. Het moest een bijzonder feest worden. Zaterdagavond was het zover. De gasten werden met een luxe bus persoonlijk van huis gehaald. Vooraf gonsde het van de geruchten dat mogelijk leden van het koninklijk huis op bezoek zouden komen. Er waren daarvoor de nodige beveiligingsmaatregelen genomen.

Fraaie eetzaal

Het clubhuis was omgetoverd in een fraaie eetzaal, ingericht met de nodige schilderijen van de koninklijke familie en de Nachtwacht, prachtige kandelaars en mooi gedekte tafels. De feestelijke kleding van gasten, de kamenier, de lakeien en de koks maakte het compleet en de avond kon beginnen. De Weldamkoks hadden een uitgebreid zevengangen menu samengesteld. Entertainer Edwin Schimscheimer, componist, arrangeur, pianist singer/songwriter was gevraagd een muzikale bijdrage te leveren. En ook leden van de toneelvereniging 4Kids waren ingeschakeld.

Tijdens het diner zong Edward bekende en minder bekende liederen en behandelde op humoristische wijze een stukje vaderlandse geschiedenis. Met name de wetenswaardigheden van de verschillende "Willems" werd behandeld en de relatie van de Oranjes met Hoevelaken. Toch niet geheel onverwacht arriveerden koning Willem Alexander en Maxima en zij werden op gepaste wijze door de aanwezigen met het Wilhelmus ontvangen. De jonge koning nam het initiatief het volkslied op een moderne wijze te vertolken en danste met Maxima op de vlotte melodie. In een korte toespraak feliciteerde hij de voorzitter met een tennisvereniging met zoveel leden en enthousiaste vrijwilligers en verleende de vereniging het predicaat "koninklijk". Een oorkonde en bijbehorende symbolen werden overhandigd.

Make a wish

Na het diner kwamen de koks uit de keuken en zongen zij met de kamenier en de lakeien een afscheidslied. De bus bracht iedereen naar huis en Weldam kan terugzien op een mooi feest. Ook op deze avond was de opbrengst bestemd voor "Make a wish", een vrijwilligersorganisatie die wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervult met de bedoeling ze kracht te geven. Op 7 december zal het jubileumjaar van T.V. Weldam definitief worden afgesloten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie