Onderstaand het wedstrijdverslag van NVC D1 van dit weekend.

Alvast dank voor het plaatsen

Peter van der Heijden

NVC Communicatie

3-1 verlies voor NVC D1

Er is helaas dit weekend weer geen einde gekomen aan de verliesreeks van de dames van NVC. Het eerste team, dat zo hard op zoek is naar het punt dat ze eindelijk weer eens een wedstrijd winnend afsluiten is er afgelopen zaterdag helaas weer niet in geslaagd de punten in eigen huis te houden. Positieve punten zijn er echter genoeg en, in tegenstelling tot vorige wedstrijden, werd er met een voorzichtig positief gevoel op de wedstrijd teruggekeken. Om 17 uur 's middags begon de wedstrijd in eigen huis tegen Alterno D5. Er was deze week goed en fanatiek getraind en als er iets is dat dit team laat zien is dat er telkens weer vol overtuiging en met vertrouwen aan de wedstrijden begonnen wirdt. Want, hoewel dit aan de stand op de ranglijst niet is te zien, doen de meiden echt niet onder voor hun tegenstanders in deze competitie.

Vandaag werd er zonder libero gespeeld, waardoor de mids ook verdedigend aan de bak moesten. Dit werd goed opgepakt en er werd over het algemeen goed verdedigd.

De wedstrijd laat een spannend beeld zien, de eerste set ging nog vrij gemakkelijk naar Alterno. De teams gingen vrij gelijk op, maar NVC kon dit niet vast houden en zakte een periode weg, waardoor Alterno op flinke voorsprong kon komen en de set won met 16-25.

De Nijkerkse meiden waren er echter op gebrand het publiek en henzelf te laten zien wat ze waard waren en begonnen meteen scherp aan de tweede set. Er werd, zoals zo mooi in de wedstrijd voorbeschouwing was omschreven, als leeuwinnen gespeeld en NVC liet zien dat ze echt als team konden spelen en er werd voor elk punt gevochten. Niet altijd met mooi volleybal, maar wel met vechtlust. De verdediging was goed, veel ballen werden van de grond gehaald en bij vlagen waren er hele mooie aanvallen te zien. Zowel op het midden, als buiten en op de achterover kwamen de ballen goed aan en daar profiteerde de aanvallers dan ook optimaal van. Er werd van de kant opdracht gegeven met lef en agressie te spelen en zoveel mogelijk aan te vallen; uitgaan van de eigen kracht was het motto. Dit werpte zijn vruchten af en NVC won de tweede set dan ook met 25-20.

De derde en vierde set bleven spannend en de teams gingen vrij gelijk op, er werd over het algemeen goed gespeeld door NVC, maar met vlagen ook weer erg dom en wat 'chaotisch'. In deze klasse wordt dit meteen afgestraft en de set gingen dan ook beide, helaas, naar de tegenstander (25-20, 19-25).

Toch kan er met een goed gevoel terug gekeken worden op de wedstrijd en hopenlijk is dit de eerste stap naar een positievere periode en kan er met vertrouwen worden aangetreden tegen Blok EVC D1 volgende week zaterdag in Vaassen.