11 november 2013 om 00:00 Nieuws

Graag plaatsen waar mogelijk.

Ook graag een reactie per omgaande.

Alvast bedankt.

D. van Norden

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

Topsquash Nijkerk 1 komt tekort

In de derde competitieronde moest Nijkerk het opnemen tegen de nummers 1 en 2, Squash Plus en Squash Planet in Westervoort. ?We moesten tegen deze teams punten pakken, alleen konden we niet in onze sterkste opstelling aantreden. Het zou een behoorlijke kluif worden,” aldus Dennis van Norden, teamcaptain van Nijkerk.

Marjolein Zwinkels trof tegen Squash Planet René Bouwmeester. Telkens was de ene partij sterker dan de ander. De vijfde game moest uitkomst bieden. Marjolein keek in die vijfde game tegen een 9-1 achterstand aan. Er ontstond een vuur in haar spel en haar ogen: Ze won verdienstelijk met 13-11 en dus de winst. Haar tweede tegenstander was van een ander kaliber en ze verloor dan ook met 3-0 van Toon Hendriks.

Reservespeler Mark v/d Berg speelde onwennig. Hij kon wel aanhaken in zijn wedstrijden. Echter wel telkens net iets te laat, waardoor hij zijn beide partijen, tegen Joost van Driel en Bas Hunting, met verlies van de baan afkwam.

Dat gold ook voor Jos Meddens. Zijn eerste wedstrijd kon hij winnend afsluiten, ware het niet dat zijn tegenstander Martijn Liebrand sluwer was. Ook hier moest de vijfde game de winnaar bekend maken. Helaas voor Jos viel de winst aan de andere kant. Ook zijn tweede wedstrijd op plek 2 gaf hij vol gas. Dat mocht niet baten. Hier verloor hij eveneens in een vijfsetter van Wilbert van Londen.

Dennis van Norden speelde dit keer noodgedwongen op plek 1. Zijn eerste wedstrijd tegen Pierre Raaijmakers was een smaakvolle wedstrijd: lange rally’s, kansen afwachten, enkele fouten van Pierre en veel afwisseling in zijn spel hielp Dennis zijn wedstrijd winnend af te sluiten: 3-1. Zijn tweede wedstrijd moest hij zijn opwachting maken tegen David Jordens. Die bleek een paar maten te groot: op alle fronten werd hij afgetroefd door David die alles terug kon brengen en over de wedstrijd heerste.

Dennis:“Hoewel we allen redelijk goed gespeeld hebben, konden we maar 10 punten sprokkelen. Dat is echt niet genoeg om te gaan voor de eerste plek in deze divisie. De achterstand op de nummer 1 en 2 wordt groter. We zullen echt alles op alles moeten zetten om aan te haken. De competitie duurt nog tot april dus we hebben nog tijd en mogelijkheden.” Die dient zich al aan over twee weken. Dan speelt Topsquash Nijkerk 1 thuis, net als 15 december. “Thuisvoordeel is een van de wapens die we zullen gebruiken de komende keren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie