Officiële oprichting van De Lokale Partij

8 november 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De handtekening onder de oprichtingsakte is woensdag 6 november gezet. Hiermee is De Lokale Partij geboren. Met deze nieuwe lokale partij hopen de initiatiefnemers de verkiezingen van 2014 fris in te gaan.

De naam zegt het al, het moet een partij worden die gaat voor de lokale thema's binnen de gemeente Nijkerk. Met vertrouwde gezichten aan het roer als Aart Klompenhouwer, Patricia van de Hurk - Van Loozen en Willem de Bouter, hoopt De Lokale Partij met de komende raadsverkiezingen hoge ogen te gooien. Met deze mensen is er volgens hen een rijke historie en kennis van de lokale politiek aanwezig. De krachten worden gebundeld en samen wordt er gekeken naar datgene wat voor deze gemeente, de gemeente Nijkerk, van belang is.

Momenteel is De Lokale Partij bezig met het werven van leden en het in elkaar zetten van het verkiezingsprogramma. Een lijsttrekker is er dan ook nog niet. ,,Daar zal binnen de ledenraad over gestemd gaan worden", aldus Aart Klompenhouwer. ,,Op dit moment ligt alles nog open. We zijn nu eerst bezig om onze ideeën op papier te zetten en te zorgen voor die sterke basis die we nodig hebben."

,,Vanuit ons verleden in de lokale politiek, weten we dat we op elkaar kunnen bouwen", gaat Patricia verder. ,,We willen allemaal hetzelfde, een bruisende en mooie gemeente waar een ieder zich prettig voelt. Wij zijn van mening dat een lokale partij beter kan inspringen op de wensen en behoeftes van de burger, omdat het tenslotte over onze eigen gemeente en daarmee onze eigen omgeving gaat."

,,Als lokale partij hoef je je niet bezig te houden met datgene wat van hoger hand uit Den Haag wordt verteld. Wij kunnen de echte lokale issues aanpakken en daar met onze partij, zonder verdere 'last of ruggespraak', voor gaan in de gemeenteraad. Dat is wat we met deze partij willen bereiken", aldus Willem de Bouter.

Meer informatie op de Facebookpagina; De Lokale Partij of Twitter: @delokalepartij. Contact openmen kan via delokalepartij@outlook.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie