7 november 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het Glazen Huys Nijkerk nadert met rasse schreden. Van 9 tot en met 14 december zal vanuit 't Rechthuys op het Plein zes dagen radio en televisie worden gemaakt voor het goede doel. Het plan voor deze actie werd een half jaar geleden groots gepresenteerd tijdens het Business Event, en sinds die tijd heeft het team van vrijwilligers bepaald niet stilgezeten. Regelmatig laat de organisatie van zich zien en horen, maar hoe staat het er nu, met nog een maand te gaan, voor?

Goede doelen

Er is veel gebeurd sinds april. Het aanleveren van de Nijkerkse doelen en projecten kwam langzaam op gang, maar uiteindelijk was er een lijst van bijna dertig lokale goede doelen. Na een eerste stemronde staan er acht doelen op de stemlijst, en van deze acht doelen zullen uiteindelijk de drie goede doelen met de meeste stemmen gesteund worden door de Nijkerkse Glazen Huys-actie. Via de website www.hetglazenhuysnijkerk.nl kan gestemd worden op de goede doelen.

Het doel van de bekende landelijke actie Serious Request van radiozender 3FM zal de helft van het ingezamelde geld uit Nijkerk ontvangen, dat staat al vast. Het Glazen Huis van 3FM staat dit jaar in Leeuwarden en er wordt aandacht gevraagd voor kinderen die sterven aan diarree. De andere helft van het geld dat wordt opgehaald met het Glazen Huys Nijkerk wordt verdeeld over de drie doelen die de meeste stemmen van de Nijkerkse bevolking krijgen. De organisatie meldt dat er veel gestemd wordt, maar zwijgt in alle talen over een tussenstand. Welke drie Nijkerkse doelen de helft van de opbrengst mogen verdelen, blijft tot het laatst geheim, tot het eindfeest van de actieweek, op zaterdag 14 december. Dan wordt ook het totale ingezamelde bedrag bekendgemaakt.

Acties

Zes dagen radio en tv maken via de lokale kanalen is het plan. Door het telefonisch aanvragen van plaatjes voor geld wordt het goede doel gesteund. Maar tijdens en voorafgaand aan de Glazen Huys-week zijn er meer acties om geld in te zamelen. Diverse ondernemers en inwoners van Nijkerk hebben originele acties bedacht om de actie te steunen. Bovendien kan men nu al doneren via de website of via de 'doneerhuysjes', die bij verschillende winkels te vinden zijn. Bedrijven kunnen ook sponsoren en zendtijd krijgen tijdens de actieweek. Daarnaast hebben alle scholen in de gemeente een lesbrief ontvangen met informatie over Serious Request om leerlingen te enthousiasmeren in actie te komen.

Veiling

Net als bij de actie van 3FM, wordt er ook bij het Nijkerkse Glazen Huys een veiling gehouden. Mensen kunnen geld bieden op de meest uiteenlopende bijzondere activiteiten en diensten. Deze veiling wordt binnenkort geopend. Via de website van Het Glazen Huis en de Facebook-account wordt bekendgemaakt welke items onder de hamer gaan.

Op dit moment kan al geboden worden op concerten van Nijkerkse muzikanten, bands en artiesten. Onder meer Ritn Ditn, Dukebocks, het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps en Roy van Iersel werken hier aan mee. Deze veiling sluit op 20 november.

Trouwen in het Glazen Huys

De gewilde trouwdatum van 11-12-13 valt in de week van het Glazen Huys en Mariëlle Bouw van Tintelend Trouwen sprong hier direct op in. Zij verzon de meest romantische actie van het Glazen Huys Nijkerk: een trouwceremonie. Samen met, onder meer, een bloemist, kapper, fotograaf en een weddingplanner is er een arrangement samengesteld en kan er getrouwd worden in het Glazen Huys. Tiny Dekker en Martjan van Daalen zijn de gelukkigen en zullen op 11 december in het huwelijksbootje treden. De ceremonie zal live via radio en televisie te volgen zijn. Deze actie levert het Glazen Huys minstens 1500 euro op.

Eindfeest op Koetsendijk

Het door Nijkerk bijeengebrachte bedrag wordt bekendgemaakt tijdens een show op de Koetsendijk, die zaterdag 14 december om 18.00 uur begint. Aan de line-up van artiesten wordt nog volop gesleuteld, maar duidelijk is al wel dat het feestjaar Nijkerk 600 rond 21.00 uur wordt afgesloten en dat daarna op spectaculaire wijze het eindbedrag van het Glazen Huys en de drie gekozen Nijkerkse doelen bekend worden gemaakt.

Oproep

De Glazen Huys crew roept op om acties kenbaar te maken via het contactformulier op de website. Het verzamelde bedrag kan men tijdens de actieweek naar het Glazen Huys op het Plein komen brengen. Donaties via de website zijn ook welkom. Daarnaast is de organisatie op zoek naar ludieke veilingitems voor de veiling en kan er nu al geboden worden op verschillende bands en artiesten bij de huyskamerconcertveiling.

Luisteren

De Glazen Huys-actie is van 9 tot en met 14 december te beluisteren via 106.8 FM in de ether en via www.omroepn.nl of te bekijken via de kabelkrant . Van de hele week Glazen Huys wordt een videocompilatie gemaakt door United. De film wordt aangeboden in het Glazen Huis van 3FM Serious Request en naar alle waarschijnlijk ook vertoond.

Blijf op de hoogte via www.hetglazenhuysnijkerk.nl of facebook.com/glazenhuysnijkerk

Foto Serious Stennis: Luister elke maandagavond om 20.00 naar het laatste nieuws over het Glazen Huys Nijkerk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie