Hoevelaken periodekampioen

5 november 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Een puntje was zaterdag genoeg voor Hoevelaken om de eerste periodetitel binnen te slepen. Dat lukte, zij het met enige moeite. Tegen Hatto Heim werd met 3-3 gelijk gespeeld. Ruim voldoende, want de concurrenten Terschuurse Boys en Zeewolde speelden hun onderlinge duel gelijk.

Na een voorsprong van Hatto Heim, draaide Hoevelaken de stand nog voor rust om in hun voordee door twee treffers van clubtopscorer Tim Overmarsl: 1-2. Na de rust leek het toch fout te gaan voor Hoevelaken, omdat de thuisploeg niet alleen gelijk kwam, maar ook op voorsprong door twee treffers van Jurgen van der Weerd.

Voor Hoevelaken was dit het teken om alles op alles te zetten om de 3-2 weg te poetsen, zodat ze alles in eigen hand zouden houden. In de laatste minuut lukte dat uiteindelijk, zij het door een eigen doelpunt van Marc Plender, maar het benodigde punt met de 3-3 was binnen.

Achteraf was een nederlaag zeker niet noodlottig geworden vanwege het gelijke spel van Terschuurse Boys en Zeewolde. Maar een feestje vieren vanwege een periodetitel is toch echt leuker als je niet verliest. De periodetitel zet bij Hoevelaken het vizier op de toekomst, omdat de doelstelling nu omhoog is bijgesteld. De ploeg wil meer.