Ondernemers blij over Nijkerk600 feesten

29 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK – De Nijkerkse Ondernemersvereniging (NOV) kijkt met zeer veel genoegen terug op de laatste feesten die in het kader van Nijkerk600 zijn gehouden, waarvoor bezoekers afgelopen zomer zegels konden sparen.

door Henk Brinkman

NOV-voorzitter Gerard van den Tweel was uitermate content, liet hij tijdens de najaarsvergadering van de NOV, afgelopen maandag, weten. ,,De concerten van Glennis Grace en de Band Beethoven, Willeke Alberti en de show van Ernst, Bobby en de rest en het scholierenfeest waren allemaal uitverkocht. Zoveel kaarten hebben Nijkerkers bij elkaar gespaard. We zijn blij dat we deze bijdrage aan het feest van Nijkerk 600 hebben kunnen leveren.” Ook andere ondernemers lieten zich in lovende woorden uit. Marina Lanting van boekhandel Roodbeen hoorde dat kinderen zelfs Torentjes spaarden voor kinderen uit minder bedeelde gezinnen, zodat ze samen naar het feest konden gaan.

Koopavonden

Jaarlijks discussiepunt op de ondernemersvergadering vormen de afspraken over gezamenlijke koopavonden voor de feestdagen als Sinterklaas en Kerst. Na enige discussie werd afgesproken dat er voor Sinterklaas twee koopavonden komen op dinsdag 3 en woensdag 4 december. Hoewel sommige winkeliers ook graag op maandag 2 december de deuren willen openen. Voor de Kerst komt er één extra koopavond op maandag 23 december. Jaap van Maanen van de Hema pleitte ook voor openstelling van de winkels op Tweede Kerstdag tussen 12 en 5 uur, maar hij kreeg geen steun voor dat voorstel. De Hema gaat wel open op Tweede Kerstdag.

Sinterklaas

Sinterklaas komt dit jaar met nog meer Zwarte Pieten naar Nijkerk voor de intocht op zaterdag 16 november. Organisator Henry Hamstra stelde geen enkele aanvechting te hebben gehad om iets aan de Sinterklaasintocht te veranderen, na de discussie de afgelopen weken over de rol en het uiterlijk van Zwarte Piet. ,,We hebben even overwogen om ook een boot met blauwe smurfen mee te laten varen, maar dat hebben we laten schieten.” Binnenkort wordt het volledige programma van de intocht bekend gemaakt.

Nijkerk on Ice

Jaap van Maanen informeerde de ondernemers over Nijkerk on Ice, dat op 6 december van start moet gaan. ,,Er ontbreekt nog wel een belangrijke voorwaarde: geld.” Er zijn al veel sponsorbijdragen, maar er moet nog meer geld op tafel komen. Hij riep de leden op om het festijn te steunen. ,,Er is dit jaar geen winteractie, omdat we afgelopen zomer de Torentjesactie hebben gehad. Wellicht geeft dat ruimte om Nijkerk on Ice te steunen.” Het horecagedeelte van Nijkerk on Ice is dit jaar beperkter om kosten te sparen en wordt in eigen beheer gevoerd. Jannie Noordhuis van restaurant Den Volle Buick werd door voorzitter Van den Tweel in de bloemen gezet. Jannie heeft haar restaurant te koop gezet en wil terugkeren naar haar geboortegrond in Drenthe. Van den Tweel bedankte haar voor haar inzet voor de Nijkerkse horeca en de NOV.

Foto: Gerard van de Tweel bedankt Jannie Noordhuis voor haar inzet voor de Nijkerkse ondernemers. (Foto: Hmedia)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie