Ingezonden: Bewoners Colenbranderstraat

29 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

Geachte gemeenteraadsleden,

Burgemeester en Wethouders van Nijkerk hebben u, in uw rol als gemeenteraadslid, een raadsvoorstel voorgelegd met betrekking tot het bestemmingsplan Colenbranderstraat / Hogenhof. Als direct omwonenden van dit project willen we graag onze mening kenbaar maken over de reactie van de projectontwikkelaar op het gesprek dat we met hen gehad hebben op aandringen van de Commissie Grondgebied.

We hebben een goed gesprek gehad met Hans Jung op 17 oktober 2013, maar we verbazen ons dat de vragen die we gesteld hebben, vervolgens door Jeroen Sinoo beantwoord worden. De antwoorden van de projectontwikkelaar zijn voor ons zeer teleurstellend. Het lijkt of de antwoorden op een middag eventjes in elkaar gezet zijn zonder gedegen onderzoek. Ook hebben we niet, zoals de afspraak was, de brief gezien die naar de gemeenteraad is gestuurd, maar kregen we alleen de individuele antwoorden toegestuurd. Ook beloofde detail tekeningen waar wij de situatie beter door kunnen inschatten zijn niet geleverd.

Zo hebben we bijvoorbeeld een voorstel gedaan om te onderzoeken of de inrit van het plangebied verplaatst kan worden van de Colenbranderstraat naar de Volharding. Alle aanwezigen waren voorstander van het onderzoeken van dit alternatief, inclusief de vertegenwoordigers van de gemeente, dhr. E. Baas en wethouder R. Windhouwer. Uit de beantwoording blijkt dat er helemaal geen onderzoek is gedaan, maar wordt het dogma weer van stal gehaald dat het door de gemeente als randvoorwaarde is gesteld. De gemeente bleek tijdens het gesprek op 17 oktober 2013 van geen randvoorwaarde te weten! Dus is er zowel tussen projectontwikkelaar en omwonenden, als tussen projectontwikkelaar en gemeente een communicatieprobleem. Zelfs bij de projectontwikkelaar wordt er onderling slecht gecommuniceerd.

Zo zijn er nog een groot aantal van dit soort discussie punten die wij hier niet zullen benoemen. Middels dit schrijven hopen we u duidelijk gemaakt te hebben waar wij al die jaren al tegenaan lopen. De projectontwikkelaar doet alsof hij luistert, maar neemt geen van onze inbreng serieus en doet alleen concessies daar waar de gemeente dat van hem eist. De projectontwikkelaar wijst naar de gemeente en vice versa. Daarom willen we u vragen om, in uw rol als gemeenteraadslid, een duidelijk statement te laten horen en niet akkoord te gaan met het voorliggende bestemmingsplan. Er zijn nog teveel onduidelijkheden, niet benutte mogelijkheden en nog lang niet alles is geprobeerd om het in (gedeeltelijke) overeenstemming te krijgen met de direct betrokken omwonenden.

Voor u als raad hebben wij de volgende directe vragen:

1. Waarom heeft u als raad niet overwogen om het gehele plan aan te passen?

2. Durft u als raad het niet aan, om het aan te laten komen op een schadeclaim vanuit de projectontwikkelaar?

3. Waarom gaat u als raad zo slecht om met z'n stukje binnenstad, wat door vele inwoners een warm hart wordt toegedragen?

4. Heeft u als raad echt het idee dat u er alles aan heeft gedaan om bebouwing te voorkomen? Immers het merendeel van u geeft aan dit helemaal niet te willen?

5. Voelt u zich ook niet in uw hemd gezet door een projectontwikkelaar die simpelweg alle regels van communicatie met voeten treedt?

6. Is de autoriteit van de raad aangetast doordat ze dit laat gebeuren?

Hoogachtend,

Namens de omwonenden Colenbranderstraat / Volharding / Hogenhof

Fam. Van den Bosch, Fam. Van de Bunt, Fam. Van Wincoop, Fam. Schimmel, Fam. Van Deelen, Fam. Van Os

advertentie
advertentie