29 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

Winst met een heel klein smetje

NIJKERK – Sparta Nijkerk speelde zaterdag een prima tweede helft tegen Volendam en wist een achterstand om te zetten in een 4-2 overwinning. Daarmee hebben de Nijkerkers een periodetitel voor het grijpen. Enig smetje op de winst was dat doelman Kevin Rijnvis voor het eerst werd gepasseerd deze competitie.

Dat vond plaats na ongeveer een kwartier toen Jeffrey Veerman de gasten uit Volendam op een 0-1 voorsprong zette. Tot dan moment domineerden de Nijkerkers, maar ze raakten door de tegentreffer toch enigszins van de leg. Dat de rust werd gehaald met slechts de 0-1 was een wonder, want dezelfde Veerman kopte vanaf vijf meter ook nog een bal over het lege doel. De Spartanen hadden ook de mogelijkheden, maar waren voor het Volendamse doel niet trefzeker.

Kevin Rijnvis baalde meer van de achterstand dan van het tegendoelpunt. Het betekende immers dat het Spartaanse record van zeven wedstrijden zonder tegendoelpunt (Sven Onland) niet werd geëvenaard. “Het was natuurlijk leuk geweest, maar ik heb me er niet mee bezig gehouden. Het was meer iets van de buitenwacht, dat behalen van het record. Drie punten vind ik belangrijker.”

In de pauze hield trainer Simon Ouaali zijn spelers voor dat het er nu op aan kwam. En blijkbaar was dat de snaar die even geraakt moest worden, want de Nijkerkers kwamen sterk uit de kleedkamer. Binnen vijfentwintig minuten bogen de Spartanen de 0-1 achterstand om in een 4-1 voorsprong. Eerst was Guido de Graaf succesvol , daarna Dave Huymans. De mooiste kwam op naam van Tim Krux die de bal van twintig meter strak in de kruising schoot, waarna Rick Knoop de vierde binnen prikte.

“Dat was toch wel mooi om te zien,” zag doelman Rijnvis van grote afstand. “Je weet toch niet hoe de ploeg zich houdt, nu we een keer achter stonden. “Ik denk dat we het prima oppakten na de rust en Volendam goed hebben bestreden. Gelukkig vallen de doelpunten dan op de juiste momenten en vrij snel, dat geeft ook nog extra zelfvertrouwen.”

Toch leek de ploeg even te verslappen, want Joey Tol kon de 4-2 aantekenen. Verder dan dat kwamen de Volendammers niet, omdat Sparta Nijkerk aantoonde dat ze niet voor niets de koploper van de Hoofdklasse A zijn. “Er zit veel vertrouwen in de ploeg en je kan zien dat we daardoor soms ook heel goed en mooi kunnen spelen. De eerste periodetitel mogen we nu niet meer laten glippen.”

Zaterdag bij Sportlust’46 volstaat een gelijkspel, maar daar zal Sparta Nijkerk niet vanuit gaan. “We gaan natuurlijk voor de winst en daar hebben we ook de spelers voor. We willen meedoen om de titel en zijn op de goede weg.” Om daarna, met een knipoog, toch een oogje te laten vallen op een ander record. “Maximaal vijftien tegendoelpunten in één seizoen schijnt ook een record te zijn, zullen we daar dan maar voor gaan?”