Jan van den Heuvel: 'We zijn verder dan ik verwachtte'

29 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

Het spel van ploeg Hoevelaken afgelopen zaterdag tegen VSCO'61 heeft Van den Heuvel veel plezier gedaan. ,,Tegen een ploeg die ik als titalkandidaat zie, hebben we vrijwel het gehele duel gedomineerd. Door ze geen moment rust te gunnen, kwamen ze niet in hun spel. We winnen verdiend met 4-0 en ik was blij verrast door het spel van mijn ploeg."

HOEVELAKEN - Met nog één speelronde in de eerste periode kan Hoevelaken de titel bijna niet meer ontgaan. Daarmee is een doelstelling van voor het seizoen binnen handbereik, maar trainer Jan van den Heuvel wil er niet te lang bij stilstaan. ,,Natuurlijk zullen we een feestje vieren, maar we kijken meteen ook verder, want dit smaakt naar meer. Deze start is prima, nu is het een kwestie van volhouden."

Voorafgaand aan het seizoen was de trainer nog voorzichtig optimistisch over zijn selectie. Nog steeds is hij wat voorzichtig, maar vooralsnog staan ze er prima voor. ,,Natuurlijk ben ik blij met de resultaten en het veelal goede spel. De jonge jongens pakken het verrassend goed op, maar ook de meer ervaren spelers zijn van grote waarde. Het blijkt gewoon een goede mix te zijn, die nu thuishoort in het rijtje van titalkandidaten."

De eerste periodetitel is daarom leuk als ze die zaterdag bij Hatto Heim binnenslepen, maar Van den Heuvel wil meer. ,,Met alleen die eerste periodetitel ben je er nog niet. Hoe vaak promoveert immers een ploeg die alleen de eerste periode heeft gewonnen? Nou, heel weinig kan ik je wel vertellen. Dus eigenlijk heb je met deze titel nog vrij weinig in handen. We moeten echt verder kijken."

De lat gaat dus omhoog bij Hoevelaken. ,,We moeten nu doorzetten en blijven meedoen om de titel. Dat is de echte prijs en daar moeten we ons op richten. Misschien krijgen we nog een terugslag, maar dat moeten we zolang mogelijk uitstellen en liever nog voorkomen."

Voor de eerste test is Hoevelaken dus vrijwel geslaagd en hopelijk volgen er nog meer. ,,Met VSCO'61 hebben we één van de titelkandidaten gehad en dat is perfect verlopen. De uitvoering van het voorop bedachte strijdplan, het fel opjagen van de tegenstander, is vrijwel perfect uitgevoerd. Dan ben je als trainer tevreden, maar vooral ook trots. Ik ben wel benieuwd hoe we het de komende weken gaan doen en dan met name tegen sterke ploegen als Terschuurse Boys en Zeewolde. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in."

Zaterdag gaat Hoevelaken op bezoek bij Hatto Heim en de eerste titel kan ze bijna niet ontgaan. Een punt volstaat en wellicht zelfs minder. ,,Het moet wel heel vreemd lopen als we de titel niet pakken. We hebben drie punten voorsprong op Terschuurse Boys en een veel beter doelsaldo. We gaan er van uit dat we zelf de titel pakken. Doorgaan op de ingeslagen weg en de eigen kwaliteiten uitbouwen, dat zou moeten volstaan."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie