Sparta Nijkerk 2 verplettert Rood Wit’58

22 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

Één van de steunpilaren van het tweede team van Sparta Nijkerk is Tom Cozijnsen. Slechts 22 jaar: “Eigenlijk is het wel vreemd dat ik bij de meer ervaren spelers hoor, maar ach, het maakt ook niet uit. We hebben nu eenmaal een team met veel jonge spelers en ik ga inmiddels alweer enige jaren mee.”

NIJKERK – Het tweede team van Sparta Nijkerk mag dit seizoen meedoen in de districtbeker voor standaardteams. Dit door het prima verlopen vorige seizoen. Het gaat de zogenaamde B-selectie goed af, want zaterdag versloeg de ploeg in de eerste ronde Rood Wit’58 met maar liefst 7-1.

door Rob Schoon

Toen Cozijnsen de overstap maakte vanuit de A1 van Sparta Nijkerk koos hij voor het avontuur bij Veensche Boys in de A-selectie. “Ik heb het daar prima naar mijn zin gehad, maar toch viel het in voetballend opzicht tegen. Zowel het team als ikzelf speelden erg wisselvallig. En het bleek lastig om me stevig in de basis te spelen, zodat ik veel op de bank zat.”

Teveel, besloot Cozijnsen na twee seizoenen en hij keerde terug bij Sparta Nijkerk. “Ik zit nu niet in een eerste, maar speel toch op een hoog niveau. Met een spelstijl die me goed ligt en spelers om me hee die ik al heel lang ken. Zaterdag hebben we bijvoorbeeld aardig laten zien wat we kunnen tegen Rood Wit’58.”

De vierdeklasser uit Putten leek naar Nijkerk te zijn gekomen om vooral de schade beperkt te houden. “Dat verbaasde me toch wel. Ze speelden heel verdedigend, zodat we alle ruimte kregen om het spel te maken. En toen dat lukte, was het eigenlijk een vrij eenvoudig partijtje.”

De vaste basiskracht als centrale verdediger zag het echter vanaf de kant gebeuren. “De trainer koos ervoor om enkele spelers rust te gunnen en anderen, die weinig aan spelen toekomen, een kans te geven. Jammer, maar begrijpelijk, want ik had graag gespeeld.”

De hoofdmacht van Rood Wit’58 werd een speelbal van het reserveteam van Sparta Nijkerk. Voor de rust werd er drie keer gescoord, waarna de oranjehemden in de tweede helft wegliepen naar een 7-1 overwinning. “Je ziet dan toch dat het niveau van de reserve hoofdklasse hoog is. In ieder geval een stuk hoger dan de vierde klasse.”

In de reserve Hoofdklasse won Cozijnsen vorig seizoen bijna alles wat er te winnen was, alleen het Nederlands kampioenschap ging aan zijn neus voorbij. “Het was een topseizoen, om dat te evenaren zal niet meevallen. We zijn met Dwight Eind, Gary Spier en Robin van den Brom toch een aantal ervaren spelers kwijt geraakt. We hebben nu wedstrijden gelijk gespeeld, die we met hen zeker hadden gewonnen. Toch doen we weer goed mee en gaat het steeds beter, dus wie weet hoe ver we komen.”

Nicky Bouw 1-0; Jaron Ruitenbeek 2-0; Danny Brouwer 3-0, 4-0; Marcel van Nieuwenhuizen 4-1; Danny Brouwer 5-1; Joost Heerschop 6-1; Jelle Jaap van 't Hoff 7-1

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie