Arnold Walet stopt met Auto Evenement

21 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

Arnold Walet: ,,De motivatie om er weer heel veel tijd in te investeren begon de laatste tijd steeds minder te worden. Ik heb het acht jaar lang met heel veel plezier gedaan, vorig jaar werd het al een stukje minder en dit jaar heb ik er zoveel moeite mee dat ik besloten heb om van de organisatie af te zien. Het feit dat ik me langzamerhand steeds wat meer uit de zaak terugtrek speelt hierbij onbewust waarschijnlijk ook een rol. Dat neemt natuurlijk niet weg dat iedereen vrij is om het stokje van me over te nemen."

NIJKERK - Het zal even wennen zijn, maar volgend jaar zal Arnold Walet, de bekendste frietbakker van Nijkerk en omgeving, niet meer aan de basis staan van het Auto Evenement. En dat is best jammer, want in 2014 zou één van de best bezochte evenementen van Nijkerk zijn tweede lustrum beleven.

,,Zo heb ik onder meer al contact gehad met de voorzitter van de Oldtimer Club Nijkerk, de heer Willem van Vliet. In eerste instantie vonden ze het wel mooi om het over te nemen, maar bij nader inzien vonden ze het project toch te groot om op te pakken. Ik heb het bij ze neergelegd, ze kunnen alle informatie van me krijgen die ze nodig hebben, maar ik wil me er zelf niet meer al te veel meer mee bemoeien."

,,Mensen verkijken zich op het werk wat een en ander met zich meebrengt. Vanaf november was het altijd mijn ding en dan was ik er ook twee dagen per week continu mee bezig. Een belangrijk aspect hierbij is het contact met de sponsors, 82 in getal. De contacten hiermee moet je koesteren en bij sommigen kom je dan toch twee keer per jaar, een keer om de afspraak te maken en vervolgens om de advertentie op te halen en in elkaar te zetten. Je merkt wel dat de crisis ook hier langzaam aan begint door te druppelen."

,,Zonder sponsors doe je niets, wat er in komt gaat er ook weer uit. Je moet het goed doen of je moet het niet doen. Het wordt natuurlijk ook steeds lastiger om steeds iets nieuws te verzinnen. Als je er alleen maar een aantal oude auto's neerzet dan heb je het gauw gehad, daar is Nijkerk te groot voor. Juist de dingen eromheen kosten geld en inspanning. Zo heb ik oa een trial stuntrijder gehad, er een hijskraan neergezet, een wedstrijd brommobiel trekken georganiseerd, living statues, etc. Vergeet ook de old timer toertocht, het Concours d' élégance, de verhuurde kraampjes met automaterialen en de kinderspelen niet. We hebben Nijkerk er goed mee op de kaart gezet, meestentijds trok het evenement meer dan 6000 belangstellenden, ik kan er met een goed gevoel, met trots op terugkijken."

,,De mensen kwamen van noord tot zuid naar Nijkerk, echt van Groningen tot Valkenburg. Sinds 2005 staat het evenement op de zaterdag na Hemelvaartsdag bij tal van autoliefhebbers vast op de agenda. Het zou mooi zijn als iemand of een organisatie het van me wil overnemen, ze kunnen zich bij mij aanmelden."

advertentie
advertentie