JimmyFM.nl is de toekomst vooruit

16 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Onlangs vierde het Nijkerkse internetradiostation JimmyFM.nl het vijfjarig bestaan met een feest voor alle medewerkers en sponsors. 'Internet heeft de toekomst', dachten de oprichters van het inmiddels populaire internetstation JimmyFM.nl. ,,Etherfrequenties zijn onbetaalbaar en over vijf tot tien jaar luistert iedereen regelmatig via internet naar radiostations."

Het begon als een jongensdroom. Het doel: met z'n drieën een legaal radiostation opzetten, zo professioneel mogelijk en met zo min mogelijk middelen. Door het toenemende succes van JimmyFM groeit het aantal medewerkers erg snel. De afgelopen maanden zijn er een aantal nieuwe programma's bedacht en uitgewerkt en zijn bestaande programma's verbeterd.

Inmiddels vijf jaar later, staat er een professioneel internetstation, dat is ondergebracht in een officiële stichting, met meer dan vijftien vrijwilligers. De doelgroep voor overdag is de op kantoorzittende 35-plusser. Het station zendt een zelf samengestelde muziekmix uit van pop, rock en dance in een subtiel doorlopende nonstop formule. Door de jaren heen is het format zo bijgeslepen, dat muziekliefhebbers tussen de 35 en 45 jaar op hun wenken bediend wordt met lekkere muziek.

,,In de avond mikken wij op de iets jongere luisteraar die tijdens het onderhouden van hun social media kunnen genieten van wat meer dance en top-40", aldus Peter Dirksen. ,,Wij onderscheiden ons doordat er bij JimmyFM.nl ook muziek wordt gedraaid die je op de populaire stations niet of nauwelijks meer hoort. De ultieme mix. We hebben nu ruim een half miljoen inloggers. Dat betekent dat er per dag ruim 1500 mensen hun computer afstemmen op JimmyFM.nl. Dat is voor een internetradiostation erg veel. De internetluisteraar is ook een veel intensievere luisteraar dan de radioluisteraar. Mensen moeten echt de computer aanzetten en afstemmen op jouw station.''

Dit is erg interessant voor adverteerders die de kosten van uitzenden moeten dekken. Het doel is om binnen drie jaar ruim een miljoen inloggers per jaar te halen en zij hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. JimmyFM.nl is te beluisteren via tientallen radiowebsites, maar natuurlijk ook via de eigen site en ze bieden een eigen app voor iPhone en Android. Op 27 oktober zendt het internetstation live de Nationale Veteranen Top 50 uit.

JimmyFM, Patroonstraat 7, tel. 085-7846922, www.jimmyfm.nl.

advertentie
advertentie