Gelijkspel Veensche Boys in mistig Soesterberg

16 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - In een mistig Soesterberg heeft Veensche Boys dinsdagavond 15 oktober gelijk gespeeld tegen tweedeklasser 't Vliegdorp. Het werd 3-3. De wedstrijd werd voortijdig stilgelegd vanwege de nevelige weersomstandigheden.

Veensche Boys dicteerde de eerste helft en combineerde goed. Dit leidde niet tot doelpunten, maar bracht wel inzichten hoe er ook op een andere wijze kan worden gespeeld. Na een half uur spelen bracht Dwight Eind de ploeg uit Nijkerkerveen op voorsprong uit een vrije trap. De bal boog prachtig over de keeper heen. Net voor rust was het Tom Karst die de 1-1 namens 't Vliegdorp erin schoot.

In de tweede helft werden Edwin van der Molen en Jos Bouw in de achterhoede vervangen door Paul Prins en Willem Olde Meule. Voorin werden Jan Struijk en Robin van den Brom toegevoegd ter vervanging van Ferdi van de Pol en Hamza Rogouti. Hiermee kwam meer druk op de ploeg uit Soesterberg. Het was Robin van den Brom die mooi inkopte na een prachtig combinatiespel van de Boys. Door onachtzaamheid achterin lukte het 't Vliegdorp om via Bart Kuijpers en Tom Karst een tegenstoot te doen. Vlak voordat de scheidsrechter de wedstrijd afbrak was het Dustin Westerkamp die na een voorzet van Jan Struijk de gelijke stand op het bord zette.

Trainer Van 't Westeinde: ,,Er is niet verloren. De wedstrijd hebben we gepland, omdat het goed past in de conditionele opbouw. Soms kan je beter een wedstrijd spelen dan er een specifieke training aan besteden. Daarnaast is de wedstrijd gebruikt om de jongens die weinig aan spelen toekomen, lekker aan de bak te laten gaan. Ook wordt het gebruikt om een alternatief systeem te hebben als we een keer achterstaan of tegen een sterke tegenstander moeten spelen. Dat kwam er mondjesmaat uit."

,,Een winstpuntje is dat Van der Molen weer heeft gespeeld na 7,5 maand", zag de oefenmeester. ,,Gary is ook op de weg terug van een blessure en Dustin heeft een hele wedstrijd gespeeld. Dat is pure winst."

Foto's: Kees van den Heuvel.