Woningbouw op Sparrenlaan/Dennenlaan

15 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het semi-permanente schoolgebouw van ROC Landstede uit Harderwijk wordt gesloopt. In plaats daarvan komen er twaalf nieuwe woningen, zes aan de zijde van de Sparrenlaan en zes aan de zijde van de Dennenlaan. Voor het Onderwijszorgcentrum moet nog een nieuwe locatie worden gevonden.

door Henk Brinkman

Het plan is ingediend door projectontwikkelaar Slokker Vastgoed BV. Het college heeft besloten in principe mee te willen werken aan een bestemmingsverandering. Volgens het college past de bouw van twee rijen van 6 woningen in de omgeving, omdat het een woonwijk is.

ROC Landstede gebruikt het gebouw niet meer voor eigen onderwijsactiviteiten. Wel is er nu een Onderwijszorgcentrum gevestigd, waar leerlingen worden begeleid, die tijdelijk niet op hun eigen school kunnen functioneren, een zogenoemde rebound-voorziening. Het college vindt het wenselijk dat deze voorziening wel binnen de grenzen van Nijkerk blijft en zal meedenken in een zoektocht naar nieuwe huisvesting.

Voor het plan moet wel de bestemming worden gewijzigd. Met de projectontwikkelaar zal een overeenkomst worden gesloten dat alle kosten die moeten worden gemaakt voor een bestemmingswijziging, zoals het opstellen van een bestemmingsplan, diverse onderzoeken, uitvoeringskosten en eventuele planschade voor rekening van de projectontwikkelaar zijn. Verder moet de ontwikkelaar ervoor zorgen dat er voldoende parkeerruimte op eigen terrein van de woningen komt om te voldoen aan de nota Parkeernormen en zo de parkeerdruk op de beide straten niet te groot te maken.

Hoewel het plan niet voldoet aan de criteria van een inbreidingslocatie, wil het college wel, dat het plan wordt ontwikkeld in samenspraak met omwonenden. Op korte termijn moet een informatiebijeenkomst worden georganiseerd, waar omwonenden worden geïnformeerd over de plannen en schetsen van de toekomstige situatie kunnen bekijken. Zij krijgen dan ook gelegenheid om op de plannen te reageren. Eventuele reacties zullen bij de verdere planvorming worden betrokken.

advertentie
advertentie