Jongeren Accent naar Poznan

15 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Jongeren en collega’s van Accent Nijkerk waren in de week van 7 t/m 11 oktober gasten van Publiczne Gimnazjum Katolickie te Poznan in Polen. Dankzij de financiële steun uit het Bios-programma van het Europees Platform – internationaliseren in onderwijs- was deze reis mogelijk. Veel leerzame activiteiten vonden plaats. Er werden lessen gevolgd op de Poolse school. Ook waren er theater en dansactiviteiten, waarmee de mensen uit Nijkerk kennismaakten met de Poolse cultuur. Indrukwekkend was de reis naar een fort, dat in de Tweede Wereldoorlog als gebruikt als concentratiekamp gebruikt werd. Dit was slechts één van de vele excursies die gemaakt werden. Een bijzondere belevenis was dat de leerlingen verbleven in gastgezinnen verbleven. De jongeren vonden dat heel spannend, maar achteraf viel het erg mee.

Volgens planning zal in mei 2014 de Poolse school een reis maken naar Nijkerk, waarmee Accent Nijkerk de kans krijgt om te laten zien wat er in onze cultuur plaats vindt. Met de uitwisseling wordt beoogd jongeren kennis te laten maken met andere culturen en andere samenleving. Naast het onmisbare communicatie aspect is ook de vorming van mensen tot wereldburger een belangrijke missie.

Leerlingen die meegingen: Lourenco Monnee (Zeewolde), Redouan Lamalam (Nijkerk), Jurrian Petersen (Putten), Maurits van den Boogaard (Amersfoort), Andrea van Dijk (Amersfoort), Mart de Jonge (Amersfoort), Matthijs Koopman (Amersfoort), Eva Koopman (Bunschoten/Spakenburg).

Meer informatie op:

www.accentnijkerk.nl

http://www.accentnijkerk.nl/leeraanbod-160-internationalisering

Over het verloop van de reis

http://www.accentnijkerk.nl/leeraanbod-160-internationalisering

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie