Terug op Nijkerks voetbalveld

15 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/PUTTEN - Het komende weekend staat er bekervoetbal op het programma. Het meest in het oog springende duel is dat tussen NSC en SDC Putten op de NSC-Burcht. Nijkerker Jeffrey van den Brink gaat met zijn ploeg SDCP voor de winst. "Natuurlijk wil je elk duel winnen, maar zo'n wedstrijd in de regio geeft toch iets extra's. Zeker omdat het in mijn woonplaats Nijkerk is en ik tegen veel bekenden speel."

door Rob Schoon

Van den Brink speelt voor het tweede seizoen bij SDC en heeft het in Putten uitstekend naar zijn zin. "Vorig seizoen heb ik hier vrijwel alles gespeeld en beleefden we een fantastisch seizoen met het kampioenschap en dus promotie naar de Hoofdklasse. Dit seizoen moeten we ons proberen te handhaven"

Na een stromachtige doorbraak bij Sparta Nijkerk onder David Nascimento, stopte de opmars van Van den Brink een seizoen later. "Een vervelende blessure, een mindere vorm en een nieuwe trainer die voor andere spelers koos," kijkt Van den Brink terug. "Ik wilde graag in een eerste voetballen en op een zo hoog mogelijk niveau en kwam toen in Putten terecht. Dat bleek een prima keuze."

Zijn oranjezwarte achtergrond zorgt niet voor extra motivatie voor de confrontatie tegen NSC. "Dat telt niet, al is het wel leuk om tegen spelers uit te komen waar je eerder mee hebt gespeeld. Met Nick van den Akker heb ik in de jeugd gevoetbald. Christiaan van de Kamp en Klaas de Graaf speelden vorig seizoen nog bij SDC en met Marc van der Vegte heb ik bij Sparta Nijkerk nog gespeeld. Dat geeft zo'n duel toch wel wat extra's."

Dit seizoen begon SDC Putten met een gelijkspel, maar verloor daarna drie keer op rij. "De laatste twee weken pakten we toch vier punten. Tegen VVA'71 wonnen we verdiend met 0-3, maar de 2-2 tegen Ajax afgelopen zaterdag was wel wat gelukkig. Sinds de nederlagen zijn we toch iets behoudender en meer georganiseerd gaan spelen en vooralsnog levert dat betere resultaten op."

De rol die Van den Brink bekleedt in het team van SDC Putten is anders dan vorig seizoen. "Toen speelde ik vooral als controlerende middenvelder. Dit seizoen sta ik meestal als aanvallende middenvelder opgesteld en dat bevalt me prima. Je komt dan toch vaker voor het doel en kan ook af en toe een doelpuntje meepakken."

Of hij ooit nog terugkeert in Nijkerk als voetballer, wellicht samen met zijn broertje Davey, blijft afwachten. "Samen met Davey in een eerste voetballen is leuk, maar geen hoofddoel. De kans dat het bij SDCP lukt, is toch iets groter dan bijvoorbeeld bij Sparta Nijkerk. Het belangrijkste vind ik, dat ik me kan blijven ontwikkelen en dat ik een goed gevoel heb bij de club. Daarbij wil ik graag voetballen op een hoog niveau. Bij SDC Putten is dat allemaal aanwezig, dus ik heb het hier goed naar mijn zin en focus me geheel op deze club."

advertentie
advertentie