14 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

Volksuniversiteit Hoevelaken heeft vanaf 23 september jl. haar deuren geopend voor iedere maandagochtend een creatief inloop café. Iedereen kan deze morgen voor 2,50 euro een kopje thee/koffie komen drinken met wat lekkers en zijn/haar onafgemaakte hobby komen (af)maken of gewoon gezellig zijn/haar sociale contacten onderhouden. Dit alles om ons dorpsgevoel bij ons te houden. Komt u ook eens kennismaken? Meer informatie vindt u op onze website: www.vuhoevelaken.nl of in onze folder die u eind augustus heeft ontvangen.

Volksuniversiteit hoevelaken is weer begonnen met:

Bridge vervolgcursus

Na de beginnerscursus Bridge roepen de bridgeaspiranten in grote getale om een vervolg. En terecht, want de gezelligheid van het bridgespel is dan al duidelijk ervaren. De vervolgcursus zal de materie bevatten van boekje 2 van “Leer bridge met Berry”. Speciale biedingen van aparte kaartverdelingen komen heel gericht voor het voetlicht. Om de cursus te kunnen volgen, is het dan ook echt voorkennis noodzakelijk van boekje 1 . Voorkennis van een andere beginnerscursus is natuurlijk ook mogelijk.

Tevens is het de bedoeling om ook zo te trainen dat de meest voorkomende biedingen van het Acol-systeem echt goed in het geheugen vast komen zitten. En natuurlijk zullen er wedstrijdjes zijn om het geleerde in praktijk te brengen.

In de eerste les wordt het lesboekje door de docent verstrekt van € 12,80. Vrijwillig kan dan ook cd cd-rom Progress+  2 besteld worden van € 27,50.

Docent:

Henk van den Brink (Bridgeclub Klaverslag)

Kosten:

€ 85,00

Data:

Maandag 14, 21, 28 oktober, 4, 11, 18 en 25 november, 2, 9 en 16 december 2013

Tijd:

19:30-21:30 uur

Info:

Lidy Langeveld

Cursusnummer:

B6

Volksuniversiteit hoevelaken organiseert een:

Digitale fotobewerking (beginners)

In deze cursus, van 5 lessen, leert u om te gaan met de mogelijkheden van uw digitale fotocamera en het verwerken van uw foto’s op de computer.

Les 1: Het gebruik van Windows om digitaal uw foto’s te verwerken. Deze les is nodig voor het succesvol doorlopen van deze cursus. Indien u deze kennis al voldoende heeft, kunt u deze avond overslaan.

Les 2: Foto’s op de computer organiseren (en terugvinden!) met Picasa. Foto’s leren importeren.

Les 3: De mogelijkheden met uw digitale camera. Het gebruik van de “knopjes” van uw eigen camera.

Les 4: Fotobewerking met Picasa. U leert o.a wanneer welke bewerking van toepassing kan zijn (we maken de creativiteit in u los en helpen u uw foto’s door bewerking net dat iets meer te geven).

Les 5: Uw foto’s delen met anderen (mailen, printen, op het web plaatsen, diaseries maken, creatieve collages maken, foto’s op dvd branden enz.). De 1e avond wordt vooral besteed aan Windows basisvaardigheden. Indien u voldoende basiskennis hebt kunt u instromen bij les 2.

Als u een laptop heeft, neem hem dan mee. Anders kijkt u mee bij uw buurman.

Docent:

Rob Brouwer

Kosten:

€ 67,50

Data:

Woensdag 13, 20 en 27 november, 4 en 11 december 2013

Tijd:

19:30-21:30 uur

Info:

Erica Zwart

Cursusnummer:

B17

Volksuniversiteit Hoevelaken biedt en nieuwe workshop aan:

iPad workshop

iPad workshop, hoe ga ik ermee om?

Deze workshop (één avond)  is bedoeld voor mensen die net een iPad hebben aangeschaft of dit willen doen. Als u hem al heeft, neem hem dan mee naar de les!

U krijgt inzicht in de mogelijkheden van de iPad en hoe de AppStore werkt. Bekijk uw vakantiefoto’s en films, lees de krant, TV-gids enz..

Uw docent René Bleeker is al jaren een multimedia specialist hier in Hoevelaken en staat u graag bij. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen.

Neem uw iPad mee!

Docent:

René Bleeker    www.Bleeker-Vision.nl

Kosten:

€ 14,00

Data:

Maandag 18 november 2013

Tijd:

19:30-21:30 uur

Info:

René Bleeker

Cursusnummer:

B26

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie