Prima prestatie Sparta korfbal

14 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De korfballers van Sparta komen steeds beter op stoom. Ook tegen Regio'72 uit Vaassen werden de punten gepakt. De Nijkerkers stapten met een ruime 18-9 overwinning van het veld.

,,Ja, lekker dit. Binnen de club bestond nogal wat optimisme bij aanvang van het seizoen en misschien heb ik daar zelf ook wel een beetje aan meegedaan. Al snel werd duidelijk dat wij in de eerste klasse te maken kregen met ploegen waar we minstens even aan moesten wennen. Ik blijf er bij dat we, bijvoorbeeld tegen HKC (Utrecht), onnodig punten hebben laten liggen maar daar tegenover staat dat wij van de huidige koploper weer onverwacht punten hebben afgesnoept. Alles bij elkaar staan we nu op een positie waar we volgens mij ook horen. Er is een klein gaatje geslagen met de staartploegen en we mogen ons nu dus een stabiele middenmoter noemen. Daar ben ik dik tevreden mee", opperde de Bruijne na gewonnen wedstrijd.

De Nijkerkse ploeg lijkt haar draai steeds beter gevonden te hebben, staat verdedigend al vanaf het begin van de competitie haar mannetje - Sparta heeft de minste tegendoelpunten in haar klasse - maar vindt nu ook steeds makkelijker de korf. Als promovendus is de huidige vierde plaats een prima prestatie. Voeg daarbij het feit dat De Bruijne nogal wat nieuwe spelers in moest passen en het is niet zo vreemd dat de Nijkerkse machine wat langzaam op gang kwam.

In het duel tegen Regio '72 moet eerlijkheidshalve wél meegenomen worden dat die tegenstander nu niet bepaald in goede doen was. De Bruijne: ,,Ik ben inderdaad benieuwd hoe mijn ploeg om blijft gaan met sterkere tegenstanders. Wij mogen wel respect hebben voor onze tegenstanders maar nederigheid is nergens voor nodig. Na die onnodig verloren pot tegen HKC hebben we binnen de ploeg met elkaar gepraat en zijn er zaken duidelijk uitgesproken. Daar was écht geen uitgebreide praatsessie voor nodig, wij snappen met z'n allen goed waar het over gaat." De Ermelose oefenmeester zal ongetwijfeld hebben gewezen op het feit dat hij dit seizoen kan putten uit een breder arsenaal aan spelers. Er moet weer geknokt worden voor een basis plaats en dat zal iedereen 'op scherp zetten'. De eerste zeven wedstrijden in de eerste klasse zijn voor de Spartanen leerzaam geweest, hopelijk kan maar het een en ander van worden meegenomen naar de zaalcompetitie. De eerste helft van de competitie heeft Sparta in ieder geval gepresteerd met de P van Prima.

advertentie
advertentie