Stroeve zege Veensche Boys op ESC

12 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Hoewel de uitslag anders doet vermoeden (4-1) heeft Veensche Boys een zeer moeizame overwinning behaald op Elburger SC. Pas laat in de tweede helft werd de doorbraak bereikt en kon de koploper uit de tweede klasse G frivool naar de eindzege spurten. Grote man bij Veensche Boys was JanStruijk met drie prachtige voorzetten en een goal.

Tekst en foto's Kees van den Heuvel

Na de gemakkelijke overwinning op Lelystad van vorige week was het weer terug naar de realiteit van alledag. De flow werd verdrongen door het compacte spel van de ploeg uit Elburg. De voorhoede van Veensche Boys kreeg nauwelijks kansen door de verdediging, een muur van hele grote jongens, te breken. De ploeg van trainer Nieuwenhuizen hield het veld klein en gokte alles op de counter, dit tot grote ergernis van Veensche Boys.

De Blauwe Helden uit Nijkerkerveen kwamen niet aan hun spel toe: de gehele eerste helft werd op slot gegooid en af en toe werd een geraffineerd schaakspel gespeeld. De doorbraak kwam na 36 minuten toen Jan Struijk verhuisde naar de linkerzijde en prachtig voorzette op Robin van den Brom. De topscorer van Veensche Boys nam de bal behendig aan en scoorde gemakkelijk de openingstreffer. Terwijl Veensche Boys nog euforisch aan het feesten was, had ESC al gelijk de aanval opgezet en voor iedereen het wist, zat de gelijkmaker er al in. Het was Marco de Vries die de bal vol op de wreef nam nadat de bal slechts eenmaal op de grond had gestuit. Het was een periode waarin onrust de kop opstak. De organisatie ging steekjes laten vallen en de wedstrijd had bijna in het voordeel van ESC kunnen kantelen.

Na rust werd de keeper van ESC gewisseld, maar bleef het moeilijk de tegenstander te bespelen. Halverwege de tweede helft kwam alsnog de bevrijdende voorsprong op het conto van Veensche Boys. Het was Jan Struijk die de bal voorgaf aan Paul Prins en die schoot kaarsrecht raak. Hij vierde vervolgens de goal met zijn blonde vriendin. Dat was ook het moment dat ESC de schouders liet zakken en Veensche Boys de kans gaf om door te pakken. Het was opnieuw Jan Struijk die prachtig op de goal schoot. Deze raakte de paal en in de rebound schoot Ferdi van de Pol gemakkelijk raak. De laatste goal kwam op naam van de Man van de Wedstrijd Jan Struijk. Hij ontfrutselde bal van de laatste man van ESC en passeerde de doelman van de Elburgse ploeg gemakkelijk 4-1. Volgende week speelt Veensche Boys de bekerwedstrijd tegen FC Lienden, de ploeg van Hans van de Haar.