Koninklijke onderscheiding

12 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Ter gelegenheid van zijn afscheid als huisarts is de heer H.G.C. Graafland benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Op vrijdag 11 oktober 2013 om ongeveer 16.45 uur zal wethouder G.S. de Graaf van Nijkerk de versierselen die horen bij deze benoeming uitreiken tijdens het Symposium “Nijkerk, mij een Zorg?" in Gezondheidscentrum De Nije Veste in Nijkerk. Omdat hij grote voorstander was van het gezonheidscentrum de Nije Veste werd het pleintje daarbij gelegen omgedoopt met zijn naam. Hij was een geliefd arts in Nijkerk.

De heer Graafland heeft, naast zijn werk als huisarts te Nijkerk, diverse activiteiten verricht op vrijwillige basis. Zowel op het gebied van sport als op het gebied van gezondheidszorg en geldinzameling.

Zo was hij van 1997 tot 2008 actief voor Hockey Club Nijkerk, waar hij sinds 2000 bestuurslid en sinds 2004 voorzitter was.

Ook is de heer Graafland sinds 2003 bestuurslid van de Stichting Sportcomplex Watergoor.

In 2004 was hij naar aanleiding van de tsunami mede-oprichter van de Stichting Nijkerk Helpt Nu; van deze stichting is de heer Graafland nog altijd de voorzitter.

In 2010 heeft de heer Graafland deelgenomen aan de Tour-for-life fietstocht, een sponsortocht voor Artsen zonder Grenzen.

En van 2006 tot 2011 is de heer Graafland de initiatiefnemer en oprichter geweest van De Nije Veste in Nijkerk, een eerste- en tweedelijns gezondheidscentrum, waarin bewegen centraal staat.

Ter gelegenheid van zijn afscheid als huisarts is de heer H.G.C. Graafland benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Op vrijdag 11 oktober 2013 om ongeveer 16.45 uur zal wethouder G.S. de Graaf van Nijkerk de versierselen die horen bij deze benoeming uitreiken tijdens het Symposium “Nijkerk, mij een Zorg?" in Gezondheidscentrum De Nije Veste in Nijkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie