11 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

Steun ons met uw stem!

Geachte lezer,

Stichting genomineerd voor een Golden Decibel Award !

Wij zijn er geweldig trots op dat een voorstel van onze Stichting is voorgedragen (in de Categorie Actiegroepen) door een deskundig jury voor nominatie van de Gouden Decibel Award 2013 dat wordt georganiseerd door a.o. de Stichting Innoise in samenwerking met de Nederlandse Stichting Geluidshinder i <https://mail.google.com/mail/?shva=1#141a172aa9b28b8d__edn1> .

Als Stichting zetten wij ons met hart en ziel in voor ondermeer het verbeteren van de leefbaarheid in Hoevelaken en omgeving. Wij zijn daarbij gestuit op onvolkomenheden in de nieuwe wetgeving voor geluidsoverlast (SWUNG 1) die wij met ons voorstel willen rechtzetten. Daardoor wordt een meer evenredige overlast verdeling gerealiseerd dat bovendien kostenneutraal uitwerkt!

Ons voorstel voor wijziging in de wetgeving hebben wij ingediend bij de Tweede Kamer en ook bij de Minister I &M.

Kern van het voorstel is dat bij een reconstructie project van rijkswegen (zoals het project Knooppunt Hoevelaken) geluidsgevoelige objecten (b.v. huizen) met een hogere overlast niveau eerder voor beschermende maatregelen in aanmerking komen dan objecten die een lagere overlast niveau hebben en vaak al beschermd zijn (gelijkheidsbeginsel), zodat geen enkele geluidsgevoelige object een geluidsbelasting van > 65 dB zal hebben naar de reconstructie. Onze voorstel is bovendien kostenneutraal omdat in tegenstelling tot de huidige wet minder maatregelen worden genomen waar de geluidsbelasting al laag is (Voor details klik hier <http://www2.hoevelakenbereikbaar.nl/MilieuZaken/Golden%20Decibel/130905%20Golden%20Award%20inzending%20van%20SHB&L.pdf> ).

Wij hopen natuurlijk dat ons voorstel voor het Award wordt geselecteerd.

Publieksprijs

Naast dit Award wordt er ook een Publieksprijs toegekend waarvoor alle projecten die voor Awards zijn voorgedragen in aanmerking komen.

Wij doen daarom hierbij een beroep op u om u stem uit te brengen op ons voorstel.

Dat kunt u doen door hier te klikken : http://www.goudendecibel.nl/stem-zelf/ en onderaan de betreffende pagina uw stem op ons voorstel uit te brengen en daar als eerste keus Stichting Hoevelaken Bereikbaar & Leefbaar in te voeren.

Een award en/of de publieksprijs zal de stichting veel steun geven bij provincie/landelijke overheden voor verbetering van de leefbaarheid want het geeft aan dat onze voorstellen toch relevant zijn. Daarom is Uw stem belangrijk.

* AUB DOORSTUREN *

En natuurlijk zouden wij het heel fijn vinden als u dit bericht aan zoveel mogelijk bekenden (vrienden, familieleden, kennissen en collega’s) wilt doorsturen om hun te verzoeken ook hun stem op ons voorstel uit te brengen, want ons voorstel is niet alleen van belang voor Hoevelaken en omgeving maar ook in het belang van heel Nederland. Tekortkomingen in de landelijke wetgeving moeten gewijzigd worden zodat minder mensen in ons land last hebben van gezondheid ondermijnende geluidshinder!

VERBETERING VAN DE LEEFBAARHEID

Wij hopen dat ons voorstel uiteindelijk ook tot een betere bescherming van Hoevelaken en omgeving zal leiden in overeenstemming met de doelstellingen van onze Stichting.

Met vriendelijke groet,

Bestuur

Stichting Hoevelaken Bereikbaar & Leefbaar

i <mailbox:///C:/THUNDERBIRD-PROFILE/Mail/Local%20Folders/Inbox?number=718756390#141a172aa9b28b8d__ednref1> Voor details zie: http://www.goudendecibel.nl/voorbeeld-pagina/ <http://www.goudendecibel.nl/voorbeeld-pagina/>

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

advertentie
advertentie