Volop nominaties voor Innovatieprijs Valleiregio

10 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Begin september maakte de stichting Regionaal Centrum voor Technologie de Vallei (RCT de Vallei) bekend op zoek te zijn naar de onderneming met de meest opvallende innovatie in de regionale maakindustrie. Inmiddels is bekend wie de juryleden zijn en de aanmeldingen stromen binnen. Aanmelden van innovatieve ideeën kan nog tot 16 oktober via www.innovatieprijsvalleiregio.nl <http://www.innovatieprijsvalleiregio.nl> .

De Innovatieprijs Valleiregio wordt georganiseerd op donderdag 28 november in Congrescentrum De Werelt in Lunteren. Tom Coronel spreekt hier over ondernemen, samenwerken en winnen. Wicha Benus, innovatiemakelaar bij RCT de Vallei: “Bij veel bedrijven waar ik kom hoor ik dat er over de innovatieprijs wordt gepraat. Ik heb daarom erg veel zin om iedereen bij elkaar te zien om over alle innovatieve ideeën door te praten.”

Jury

Een deskundige jury beoordeelt welk bedrijf op 28 november de Innovatieprijs 2013 verdient. Bij het selecteren van de jury is gekeken naar de bedrijfsachtergrond van de juryleden zodat ze elkaar aanvullen en versterken. De jury bestaat uit voorzitter Jaap Bazuin, bestuurslid van RCT de Vallei, Pamela Musch, industrieel ontwerper bij Studio DenHartog Musch, Marco Verloop, wethouder bij de gemeente Veenendaal, Henk Anema, ondernemer en voorzitter van VNO-NCW Valleiregio, Andre Rutten, manager regiostimulering Kamer van Koophandel, Gerti Schoonderbeek, ondernemer en voorzitter Federatie Ondernemersverenigingen Valleiregio en Guido van den Bos van Van den Bos Notariskantoor in Nijkerk. Dit team regionaal betrokken ondernemers bepaalt welke innovatie het meest opvalt door creativiteit, uitstraling, maatschappelijk toegevoegde waarde en innovatie in de regio FoodValley.

Veel inzendingen

Het aantal inzendingen is nu al boven verwachting. Wicha Benus: “Als je een dergelijk evenement voor het eerst organiseert is het altijd afwachten hoeveel aanmeldingen er komen. De ideeën die inmiddels via de website met ons zijn gedeeld zien er inderdaad innovatief uit en ik ben verrast over de prachtige innovaties die in onze regio zijn ontwikkeld. Ik hoop dat we met elkaar steeds opnieuw goede producten maken die een belangrijke toegevoegde waarde leveren en bijdragen aan de regionale ontwikkeling.”

De Innovatieprijs Valleiregio wordt ondersteund door VNO-NCW Valleiregio, de Kamer van Koophandel, de Federatie van Ondernemersverenigingen Valleiregio en BDU media.

Over RCT de Vallei

Stichting Regionaal Centrum voor Technologie de Vallei helpt bedrijven om innovatiekansen te ontdekken en te verzilveren. Wicha Benus, als innovatiemakelaar werkzaam bij RCT de Vallei, stimuleert innovatie bij het MKB uit de ‘maakindustrie’ in de regio. Centraal staan innovaties in product, proces, organisatie en markt. Daarbij draait het altijd om de manier waarop met deze innovaties concurrentievoordeel behaald wordt. Daarnaast organiseert RCT de Vallei bijeenkomsten en zet ze projectleiders in. Dat laatste is vooral voor ondernemers die een kartrekker zoeken voor hun innovatie. Voor meer informatie: www.rctdevallei.nl

advertentie
advertentie