René Windhouwer beoogd lijsttrekker CDA

10 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het bestuur van de CDA-afdeling Nijkerk-Hoevelaken heeft René Windhouwer voorgedragen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. René Windhouwer is al bijna vier jaar wethouder voor deze partij.

Het afdelingsbestuur ziet in René Windhouwer de ideale opvolger van Hugo Doornhof die heeft laten weten niet langer als kandidaat-raadslid beschikbaar te zijn. Volgens het bestuur heeft Windhouwer in positieve zin bijgedragen aan het degelijke financiële beleid dat de afgelopen jaren op het stadhuis is gevoerd. Daarnaast heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het vlot trekken van het project Oosterpoort, de verbouwing van de Oranje Nassauschool te Nijkerk, voorbereidingen op de decentralisatie van de jeugdzorg, het Centrum voor Jeugd en Gezin en tot slot duurzaamheid.

Ook brengt bestuursvoorzitter Nienke Overvliet naar voren dat René Windhouwer dicht bij de Nijkerkers staat. ,,René doet met z'n gezin volop mee aan alles wat er in Nijkerk gebeurt, waardoor je hem op scholen, voetbalvelden en in de binnenstad altijd tegenkomt. Met de dingen die hij zelf ervaart en van inwoners en verenigingen te horen krijgt, doet hij ook altijd écht iets," aldus Overvliet.

Windhouwer is blij met de voordracht door het CDA-bestuur. ,,Ik heb er enorm veel zin in om mij te blijven inzetten voor de inwoners van Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Daarbij blijf ik voorrang geven aan initiatieven van onze inwoners, verenigingen en het bedrijfsleven." Als voorbeeld noemt hij de toekomstige voorzieningen in Nijkerkerveen. ,,Hier hebben de veertig verenigingen zelf over nagedacht. Daar hecht ik heel veel waarde aan", aldus Windhouwer.

Volgens de nieuwe CDA-voorman is het in deze tijd van economische tegenwind belangrijk dat de gemeente de lokale belastingen niet verhoogt, het bedrijfsleven de ruimte geeft en tot snelle vergunningverlening komt. Verder wil hij hard optreden tegen gedrag dat de samenleving aantast, zoals criminaliteit en drugs- en alcoholgebruik onder jongeren.

De leden van het CDA besluiten op 28 oktober of zij instemmen met de lijsttrekkersvoordracht van het bestuur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie