9 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

Geachte persvertegenwoordiger,

Bijgevoegd gezamenlijk persbericht is gisterenmiddag door de gemeente Nunspeet verzonden.

Voor de volledigheid sturen wij dit aan onze (lokale) perscontacten door.

Mocht u het bericht gisteren al rechtstreeks hebben ontvangen, dan onze excuses voor de dubbele toezending.

Met vriendelijke groeten,

Anja Kreileman | Senior Communicatieadviseur | Gemeente Nijkerk | Kolkstraat 27, 3861 AK Nijkerk | Postbus 1000, 3860 BA Nijkerk | tel. 033 24 72 259 | mobiel 06-54 98 58 29 | www.nijkerk.eu <http://www.nijkerk.eu/> | volg ons op Twitter https://twitter.com/gemeenteNijkerk

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

Gezamenlijk persbericht van de gemeenten Ermelo,

Harderwijk, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek en Putten

Persbericht d.d. 8 oktober 2013

Toekomst Muziekschool Noordwest Veluwe ongewis

De colleges van de gemeenten Ermelo, Harderwijk, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek en Putten zien geen toekomst meer in de huidige vorm van de Muziekschool Noordwest Veluwe. De muziekschool heeft aangegeven een liquiditeitsprobleem te hebben en dat een faillissement dreigt wanneer dit probleem niet wordt opgelost.

De muziekschool heeft de deelnemende gemeenten verzocht dit probleem op te lossen en daarvoor extra financiële middelen beschikbaar te stellen. In 2012 is ook een liquiditeitstekort door de gemeenten opgelost. De gemeenten hebben nu besloten om geen extra financiële middelen beschikbaar te stellen aan de Muziekschool.

Liquiditeitsprobleem

De reden om het liquiditeitstekort niet op te lossen is o.a. de terugloop van het aantal leerlingen waardoor het muziekonderwijs de huidige vorm geen toekomst heeft. De regiogemeenten hebben een gezamenlijk standpunt ingenomen dat zij geen toekomst zien in de huidige muziekschool. De gemeenten zijn bovendien van mening dat het liquiditeitstekort een verantwoordelijkheid van de muziekschool zelf is. Ook de gemeenten moeten, zeker in de huidige economische tijden, op een verantwoorde manier met de middelen omgaan.

Einde Muziekschool?

De gemeenten hechten aan duidelijkheid over de toekomst van muziekschool. Een extern rapport uit 2013 bevat het advies om te reorganiseren door af te slanken. Hiervoor is bij de gemeenten onvoldoende draagvlak. Door nu geen extra middelen beschikbaar te stellen zal de muziekschool (waarschijnlijk) surseance van betaling aanvragen. Daarmee wordt – hoe vervelend ook voor personeel en leerlingen - de toekomst van de muziekschool duidelijk en wordt de onzekerheid beëindigd.

De ontwikkelingen bij de de Muziekschool staan los van de toekomst (en vormgeving) van het muziekonderwijs. De gemeenten beraden zich hier individueel op.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NB Voor meer informatie:

Wob Meijering, tel: 0341-259294 / 06-23490277

- 2 -

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie