Sportieve bikegame 'Bakens in Nijkerk' voor jong en oud

9 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Wethouder Bert de Graaf, leerlingen van groep 8 van Het Baken en leerlingen van Accent Praktijkonderwijs nemen op woensdag 16 oktober een nieuwe, avontuurlijke fietsroute in gebruik.

'Bakens in Nijkerk' is een fietstocht van 15 kilometer voor 11-jarigen tot misschien wel 100-jarigen. De route voert door de polder Arkemheen, langs Nijkerkse bakens, waar opdrachten gedaan kunnen worden. Deze opdrachten zijn avontuurlijk, onderzoekend, creatief of informatief. Een smartphone met internetverbinding is handig, maar ook zonder kan iedereen de opdrachten maken.

De route en opdrachten zijn te downloaden van www.nijkerk.eu/recreatie/fietstochten. Tijdens openingstijden van het stadhuis is het routeboekje ook te verkrijgen bij de receptie.

Na het fietsen van de bikegame kunnen de resultaten van de opdrachten op de site van de gemeente gezet worden. Eens per twee maanden wordt er een winnaar uitgekozen. De winnaar ontvangt een VVV-bon.

Jeugdgemeenteraad

Deze nieuwe toeristische route in Nijkerk was een opdracht voor de jeugdgemeenteraad van Nijkerk. De ideeën van de School Het Baken werden gekozen en zijn verder uitgewerkt tot een bikegame, genoemd naar de prijswinnaars 'Bakens van Nijkerk'.

Accent Praktijkonderwijs heeft de bebording gemaakt, die bestaat uit handen die de richting aangeven. Ze zijn groen geverfd, zodat zij niet te opvallend zijn in het landschap.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie