Voedselbank weer dak boven het hoofd

7 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Sinds de mededeling vorige week dat de Voedselbank dakloos was en er geen voedselpakketten meer uitgedeeld konden worden, is er veel gebeurd. Bestuurslid Theo Koopmans meldt maandagavond dat de stichting alsnog onder de pannen is en stuurde een ingezonden brief naar De Stad Nijkerk.

,,Naast het loskomen van een politiek en publiek debat over de voedselbank compleet met raadsvragen en columns zijn er ook mensen op andere manier in actie gekomen.Resultaat is dat onze huisvesting voorlopig geregeld is. Met woningcorporatie Portaal is een gebruikersovereenkomst voor een deel van het zusterhuis van Huize St Jozef aan de Holkerstraat 30 overeengekomen. Er is contact geweest met de burgemeester en er wordt gewerkt aan de benodigde vergunningen. We kunnen tot nader orde en op zeer gunstige voorwaarden gebruik maken van de aangeboden ruimte. We zijn Portaal hier uiteraard zeer dankbaar voor. Woensdag kunnen er dus weer pakketten afgehaald worden aan de Holkerstraat 30. Omdat we er zeker van willen zijn dat we niet weer in dezelfde situatie komen en omdat er van verschillende kanten panden zijn aangeboden willen we de komende periode gebruiken om te kijken of de huisvesting aan de Holkerstraat een tijdelijke of definitieve oplossing is.

In de afgelopen week zijn er veel reacties gekomen op het bericht dat de voedselbak dakloos is. Dat heeft ons goed gedaan. Er zijn verschillende locaties aangeboden, raadsvragen gesteld, columns en krantenartikelen geschreven. We haalden zelfs het landelijke nieuws in de uitzending van Dit is de dag op Nederland 1. Ook via mail en social media zijn er veel berichten geschreven. Dank daarvoor. Trend in deze berichten en reacties was dat een dakloze voedselbank in Nijkerk echt niet kan. Iedere burger in Nijkerk heeft recht op een basispakket aan voedsel. En participatiemaatschappij is iets moois maar daar hebben we wel allemaal een verantwoordelijkheid en niet alleen een club vrijwilligers die zich inzet voor de minder bedeelde medemens.Het is goed om te zien dat er veel mensen, partijen en bedrijven in Nijkerk en omgeving zijn die er net zo over denken.

Wij blijven ons als vrijwilligers en bestuur inzetten en doen daarbij een beroep op u om dit voor de toekomst mogelijk te maken. Allereerst kunt u dit kenbaar maken door op de voedselbank Nijkerk te stemmen op www.hetglazenhuysnijkerk.nl. De Voedselbank Nijkerk is een van de acht overgebleven doelen waarop gestemd kan worden om zo mee te dingen naar een deel van de opbrengst. U begrijpt dat we dit als voedselbank goed kunnen gebruiken en het stemmen is een eenvoudige manier om als Nijkerkers iets te kunnen doen voor de mede stadgenoten die het heel hard nodig hebben.

Maar u kunt ons ook helpen door eenmalig of maandelijks een bedrag over te maken op (NL79 RABO 0)132 3839 42 t.n.v. stichting Ezer. De stichting heeft de ANBI status waarmee u de gift kunt aftrekken van de belasting.

Heeft u hulp nodig, kom dan langs op woensdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur aan de Holkerstraat 30 in Nijkerk, neem contact op met Jan en Ineke Brons via tel. 06-51699659 / 06-14567491 of stuur een mail naar stichting.ezer@gmail.com

Van harte welkom!

Theo Koopmans"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie