Klein definitief fractievoorzitter 50Plus

5 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN (ANP) - Hoevelaker Norbert Klein wordt definitief de nieuwe fractievoorzitter van 50Plus. De adviesraad van de partij heeft daar zaterdag tijdens een bijeenkomst in Utrecht unaniem mee ingestemd. ,,Volgens de adviesraad doet Klein zijn werk enorm goed en heeft hij zich al bewezen", lichtte Eerste Kamerlid en mede-partijoprichter Jan Nagel na afloop toe.

Klein zelf liet weten dat er ,,op korte termijn geen actieve rol is weggelegd voor Henk Krol. Mogelijk op lange termijn wel, maar dat bepalen de leden.'' Nagel wilde niet ingaan op wat dat in de toekomst zou kunnen betekenen.

Vrijdag legde partijleider Henk Krol zijn functie neer nadat de Volkskrant had gemeld dat hij als hoofdredacteur van de Gay Krant jarenlang de betaling van pensioenpremies voor zijn personeel heeft ontdoken. Later vrijdag zei hij dat een functie in bijvoorbeeld het bestuur van 50Plus hem wel aansprak, maar vooralsnog is Krol nu gewoon partijlid. Hij was niet aanwezig op de partijbijeenkomst.

Huidig secretaris Martine Baay-Timmerman is officieel gevraagd om Tweede Kamerlid te worden voor 50Plus. Zij heeft in principe 28 dagen bedenktijd, maar neemt mogelijk zondag al een besluit. Klein gaat die dag ook met haar in gesprek.

De partij wilde verder niet vooruit lopen op de toekomst. De Tweede Kamerfractie moet op orde zijn en het parlementaire werk gaat gewoon door, liet Klein weten. 50Plus gaat aan de slag om het vertrouwen dat de kiezer in de partij had en deels geschaad is, weer op te bouwen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie