Twee nederlagen in één week voor Sparta

16 september 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Na de 10-11 nederlaag tegen Rheko van afgelopen zaterdag en de midweekse verliespartij in Ermelo tegen Dindoa weten ze bij Sparta Nijkerk ook weer wat korfbal op eerste klasse niveau is. Niet erg, maar de Bruijne en zijn team zullen er lering uit moeten trekken. ,,Verdedigend staat het écht goed", aldus de Bruijne. ,,Aanvallend moet het beter."

De laatste thuisnederlaag dateerde van januari 2012, verliezen op Luxool leek een eeuwigheid geleden. In het Sparta- kamp keerde besef terug dat de Nijkerkse club nog maar net gepromoveerd is en dat één klasse hoger gewoon weer andere wetten gelden. De club haalde een paar stevige versterkingen binnen, maar dat is nog niet genoeg om mee te doen om de prijzen.

Handhaven is het nieuwe denken bij Sparta en daarvoor zal het team alle zeilen bij moeten zetten. Zaterdag leek in eerste instantie alles goed te komen. Door treffers van Valkenburg, Hamstra en van Dam stond de ploeg in no-time op 3-0 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Nog vóór de pauze hadden de gasten uit Rheden de rollen omgedraaid maar met een 5-6 ruststand was er natuurlijk nog nauwelijks iets aan de hand.

Tot kort voor tijd was er nog steeds van alles mogelijk maar Rheko speelde het net iets volwassener. 10-11 stond er op het scorebord bij het laatste fluitsignaal, voor de tweede keer binnen vijf dagen stonden de Nijkerkers met lege handen. ,,In al m'n optimisme durf ik te zeggen dat wij in beide verliespartijen nooit echt kansloos zijn geweest, anders gezegd: dat soort duels kun je ook zomaar winnen. Nu valt het kwartje de andere kant op maar ik wanhoop niet", sprak de Bruijne na afloop.

De Ermelose oefenmeester realiseert zich wél dat er voor hem werk aan de winkel is. Het vak van Valkenburg en Hamstra nam weer het grootste gedeelte van de productie voor haar rekening (7), het andere vak mist scherpte op dat vlak. De Bruijne is er de man niet naar om in paniek te raken en nu al het vertrouwen op te zeggen in bepaalde mensen. Hij zal hooguit wat gaan schuiven in zijn team en pas als laatste wapen andere spelers aan gaan wenden. Sparta Nijkerk verkeert tegenwoordig echter in de gelukkige omstandigheid dat er een sterke bank aanwezig is. De Bruijne kán dus eventueel wel putten uit een breed aanbod.

,,Als we nu eens uitgaan van wat wél goed gaat en we gaan keihard werken aan de aanvallende aspecten, dan kunnen wij een volwaardige eersteklasser zijn." Dat neemt niet weg dat een overwinning tegen mede- staartploeg Elburg, komende zaterdag (Burg. Bode Sportpark, 15:30 uur) aan de boorden van het IJsselmeer, meer dan welkom zou zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie