Column Cactus: Dit is het nieuws....

16 september 2013 om 00:00 Nieuws

Enkele hoogtepunten uit het Niekarkse nieuws.

The Central Dome, de party-naam van het Hart van Holland, bedacht door Bert en John Veer, had vorig jaar een spetterende maar uiteindelijk toch wat vervelende start door perikelen rond het sluitingsuur en een absurd hoge boete die uiteindelijk is teruggebracht tot een normaal bedrag. Burgemeester Renkema heeft naar aanleiding van het Central Dome-verhaal bepaald dat voortaan bezoekers om 03.30 uur de horecagelegenheid moeten hebben verlaten. Dat biedt horeca-ondernemers (zoals 'de Veertjes') lucht en de gelegenheid om grote party's te gaan organiseren. Dat gaat nog dit jaar gebeuren! Eind november een grote party, 2e Kerstdag een 90's Party en '3e Kerstdag' een alcoholvrije Teenage-party voor de jeugd van 12 tot en met 17 jaar. Nooit eerder vertoond! Toch mooi dat we met The Central Dome in Niekark zo'n mooie mega-uitgaansgelegenheid erbij hebben. Ook goed voor de werkgelegenheid. geen onbelangrijk aspect tegenwoordig. We kunnen er met z'n allen op de fiets of lopend naar toe. Wat willen we nog meer?! Benieuwd welke spectaculaire party's ons in 2014 iedere maand in The Central Dome te wachten staan. Het 'dak gaat er vast wel vanaf'!

Over 'het dak eraf laten gaan' gesproken. Vorige week werd het dak van de honderd jaar oude eierhal onder het toeziend oog van veel publiek even een paar meter verderop geplaatst. De 'bouwkundige schedellichting' die wel leek te passen in de festiviteiten van Nijkerk600 werd uitgevoerd met twee grote kranen. Een spectaculair gezicht en het begin van 'een nieuwe begin' voor de eierhal. Als die er straks in volle glorie staat zullen we blij zijn dat dit authentieke en unieke stukje Niekark behouden is gebleven voor het nageslacht. Alvorens dat te bewerkstelligen is er de afgelopen jaren heel wat water door de Arkervaart gegaan.

'Hè, Cactus, kun jie nie een keertje wat schrieven over de wekelijkse warenmarkt?'. Zo werd ik van de week aangesproken door een van woede kokende marktkoopman. Het is tegenwoordig niet eenvoudig de markt vol te krijgen, zo liet hij mij weten. Maar als de marktkooplui met nieuwe en attractieve marktkooplui aankomen dan duurt het een eeuwigheid voor de vergunning rond is. Gevolg: te lang lege plekken op de markt (voor een markt is dat dodelijk) verschraling van het aanbod en uiteindelijk minder bezoekers. 'Als dat niet verandert kunnen we letterlijk en figuurlijk wel inpakken', aldus de marktkoopman. Bij deze voldoe ik aan zijn verzoek. Ik ben namelijk gek op de markt en help marktkooplieden graag een handje als dat nodig is. Per slot van rekening geeft een markt toch altijd sfeer en je moet er niet aan denken dat je niet meer kunt zeggen: 'Ik bin effe naor de mart.....'. Dus: niet te moeilijk doen met de afgifte van een vergunning, dat moet binnen een uur gepiept kunnen zijn bij een soepel en effectief werkend gemeentelijk apparaat.

De eerste verkiezingsprogramma's duiken hier en daar op. Het CDA heeft al weer aangegeven dat de lokale belastingen niet verhoogd mogen worden. Goedkope en al jarenlang dezelfde verkiezingspropaganda van de Christen en Moslims Democraten. We willen graag weten waar het CDA op wil bezuinigen, want dat kan de burger naast een hoop irritatie en ergernis, wel eens veel meer gaan kosten dan een kleine verhoging van de gemeentelijke belastingen. Ik zie het eerste realistische en creatieve verkiezingsprogramma met belangstelling tegemoet. Maar om nou te zeggen dat ik veel hoop koester zo'n programma onder ogen te krijgen, mwahhhh...

Cactus

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie